3-koren concert 2022 in Haren

Gepubliceerd op: 29 mei 2022

Op zondag 12 juni zal er een 3-koren concert plaatsvinden in de  H. Nicolaaskerk te Haren (Gn). We zijn blij dat we nu weer een concert kunnen organiseren. Er zal muziek te horen zijn van een koor uit Haren en een tweetal koren uit Bavel (nabij Breda).

 

Het Gemengd Koor AmbiCiuS uit Bavel is een Gemengd koor (opgericht in 1795). Het koor staat onder leiding van Ineke van der Meulen en zingt vooral licht klassieke werken. Tijdens dit concert brengen zij o.a. de Cantique de Jean Racine (G. Fauré) en Zigeunerleben (R. Schumann) ten gehore.

Het Brigida-dameskoor uit Bavel is actief binnen de parochie van Bavel en verzorgt vele vieringen. Zij zingen op het concert o.a. Heaven is a wonderful place (S.L. Maierhofer) en Arise My Love (L. Farnell). Het koor staat onder leiding van Ilse Pagen-Jordan. De begeleiding van de koren is in handen van Attie Vermeulen en Esther Lindeboom.

Het derde koor is het Nicolaaskoor van de H. Nicolaaskerk o.l.v. dirigent Sievert Holman. Zij zal o.a. het beroemde Jesu bleibet meine Freude (J.S. Bach) en Ave Verum (W.A. Mozart) zingen, met begeleiding door Drik Hoogstede.

 

Het concert begint om 15.00 uur en om de muzikale middag feestelijk af te sluiten, zal er na afloop een glaasje geschonken worden. De toegang is vrij. We hopen van harte u welkom te mogen heten. Hoewel de toegang gratis is, staat het u wel vrij om bij de uitgang een financiële bijdrage in de collecteschaal achter te laten!

Zondag 12 juni om 15.00 uur

Nicolaaskerk, Irenelaan 2, 9752 LS Haren (Gn)

Meer berichten

“Winterwerk” 2022-2023 Raad van Kerken Zuidhorn

“Winterwerk” 2022-2023 Raad van Kerken Zuidhorn

Via deze link kunt u de digitale versie van het Witte Boekje, het winterwerkprogramma van het seizoen 2022-2023 raadplegen, u leest daar ook hoe zich voor de bijeenkomsten en activiteiten kunt opgeven.  Graag voor 4 oktober 2022 opgeven! Later kan vaak ook nog, maar...

Nationaal verslag synode naar Rome gestuurd

Nationaal verslag synode naar Rome gestuurd

Bron: https://www.rkkerk.nl/ De nationale synthese voor de synode met als thema ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio’ is op 15 augustus 2022 naar Rome gestuurd. De synthese is gemaakt op basis van de rapporten van de zeven bisdommen en het Militair...

Diocesane Retraite naar Thuine

Diocesane Retraite naar Thuine

Diocesane Retraite: Gelukkig die... Over de zaligsprekingen van Jezus en Franciscus. Een tegendraadse benadering voor hen die op zoek zijn naar geluk. In de Bergrede prijst Jezus de armen, de treurenden, de hongerenden en dorstigen zalig. Maar ook de zachtmoedigen, de...