Actie Groen Licht

Gepubliceerd op: 8 december 2021

Actie Groen Licht

Bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland bivakkeren vluchtelingen in niemandsland. Als ze proberen Polen binnen te komen om asiel te vragen worden ze door de autoriteiten tegengehouden, opgejaagd of met harde hand teruggeduwd uit het grondgebied van de Europese Unie.
Ook op andere plekken langs de grenzen van de EU worden mensen op de vlucht steeds vaker tegengehouden, in gammele bootjes terug de zee opgestuurd etc. Daardoor wordt aan vluchtelingen de mogelijkheid ontnomen gebruik te maken van hun recht asiel aan te vragen in Europa.

De Vereniging van Asieladvocaten & -Juristen Nederland (VAJN) is van oordeel dat EU-lidstaten op deze wijze mensenrechten schenden. Daarom roept de VAJN op om op vrijdag 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten, een groen licht voor het raam te zetten. De Raad van Kerken Nederland en INLIA steunen deze actie.

Wij vragen u op 10 december a.s. ook mee te doen aan de Actie Groen Licht.
Mensen op de vlucht laat je niet in het donker maar bied je een groen licht! Want mensenrechten gelden altijd en overal, en moeten door EU-lidstaten gerespecteerd worden als mensen op de vlucht slaan en op of over de grens van de EU asiel willen aanvragen. Bewoners langs de Poolse grens hangen een groen lichtje aan hun huis of voor het raam, uit protest, en als teken dat migranten en vluchtelingen in nood daar terecht kunnen.

Meer informatie is te vinden op:
https://www.raadvankerken.nl/nieuws/2021/11/raad-van-kerken-steunt-actie-groen-licht/
https://www.inlia.nl/nl/nieuws/1227/actie-groen-licht-voor-vluchtelingen-aan-de-grenzen-van-de-eu

Winterwerk
Alle activiteiten van Winterwerk Raad van Kerken Zuidhorn zijn voor december afgeblazen vanwege de strengere Corona regels.

Meer berichten

Speciale uitgave van het bisdomblad Spreek!

Speciale uitgave van het bisdomblad Spreek!

Gisteren en vandaag bij abonnees op de mat gevallen en bij dit bericht vindt u de elektronische PDF-versie. Deze Spreek! is mede mogelijk gemaakt door parochievrijwilligers in ons bisdom (zie redactioneel Voorwoord). Met het thema ''Opnieuw beginnen'' is de inhoud na...

Kerstgroet Walfriedraad

Kerstgroet Walfriedraad

Moge God u nabij zijnop al de wegen die u gaat.Moge Hij u zegenen met zijn Licht. De Walfriedraad wenst u gezegende kerstdagenen een zalig Nieuwjaar.Vieringen: 1e kerstdag : 11.15 uur. Euch. viering - voorganger Pastor Arjen Jellema2e kerstdag: 11.15 uur. Woord- en...

Nieuwsbrief Salvatorgemeenschap 21 december 2021

Nieuwsbrief Salvatorgemeenschap 21 december 2021

Beste medeparochianen, Helaas zijn na de aanscherping van de coronamaatregelen per 1 december nieuwe aanscherpingen van kracht per 19 december. We begrijpen dat dit weer een teleurstelling zal zijn voor velen, juist ook in deze tijd, maar om met de bisschoppen te...