Nicolaasgemeenschap

Kerstconcert Nicolaaskoor in de kapel

by | nov 14, 2017 | Archief 2017

Op zaterdag 16 december 2017 is het de jaarlijkse traditie van het Nicolaaskoor uit Haren om het Kerstconcert te verzorgen in de kapel van het RK Kerkhof Groningen.
Dit jaar heeft het concert als thema: 300 jaar KERSTVLOED 1717-2017.

Op Kerstavond 1717 overstroomde het zeewater de noordwestelijke Europese kuststreken met als gevolg 13.000 slachtoffers. Deze grote natuurramp staat centraal in de verhalen, die we tussen de (kerst) liederen kunnen horen. De bekende kerstliederen kunt u meezingen en verder genieten van de uitstekende akoestiek van deze Cuypers kapel, die dit concert ondersteunt.
Om 15.00 uur begint het zingen en na een klein uur kun u volgens traditie in de aula glühwein drinken. Na afloop is de mogelijkheid voor een donatie.

De ingang van het kerkhof vindt u aan het begin van de Papiermolenlaan tussen de ‘witte’notariskantoren en Ringweg-Zuid aan de Hereweg.