Nicolaasgemeenschap

Kerstfair en Open Kerk Haren

by | dec 7, 2017 | Archief 2017

Op de Kerstfair inkopen doen voor kerstmis. Dorpsgenoten ontmoeten. Samen er een gezellige dag van maken. Het gebeurt op zaterdag 16 december rond de Dorpskerk in Haren.

Rondom de kerk staan kraampjes, brandt een gezellig houtvuur, vertelt een verhalenverteller zijn kerstverhalen en klinkt muziek. Een bijzonder sfeervol geheel! En wie wil in deze tijd van het jaar niet even de kerk binnenlopen? Onder de toren wordt u ontvangen met thee of chocolademelk. U kunt verder naar binnen gaan voor een moment van stilte en bezinning, een kaarsje opsteken, noteren in het gebedenboek wat u op uw hart heeft, of een vredewens in de “wensboom” hangen. Voor de kinderen liggen er bij de kerststal boekjes met verhalen, puzzels, tekeningen. Daarnaast is er een heel programma van zang, muziek en verhalen.

Het programma in de kerk
Om 10.30 uur wordt de Kerstmarkt geopend en gaan de kerkdeuren open.

Activiteiten in de kerk:

11.00 uur: Kinderkoor van de Nicolaaskerk

11.30 uur: Orgelspel Hans Noordveld

12.00 uur: Orgel en Cello, Jan Harryvan en Marius van Delden

12.30 uur: Orgelspel Roel Wester

13.00 uur: Zangers van  het Nicolai-ensemble, begeleiding Jan Harryvan

14.00 uur: Koor ‘Tranendal’

15.00 uur: Sabine Koch (zang en piano) en Sophie van Loon (viool)

16.00 uur: Koor ‘Et Cantorum’

16.30 uur:  De verhalenverteller Bastiaan de Zwitser

17.00 uur: Sing-in. Samen bekende kerstliederen zingen ! Voor wie maar mee wil doen,
onder leiding van Jan Harryvan, en begeleid door Brassband Heman,

17.30 uur:  Orgelspel Anco Ezinga.

19.00 uur: Sluiting

Dit programma wordt u aangeboden door Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Nicolaasgemeenschap van de H. Hildegardparochie i.s.m. de Handelsvereniging Haren.