Walfriedgemeenschap

PALMZATERDAG 8 APRIL 2017

THEMA: HILDEGARD: MYSTIEK IN MUZIEK

Opzet van de dag

Op deze studiedag laten we ons inspireren door leven, teksten en muziek van Hildegard van Bingen. In de ochtend staan we stil bij haar visie op en ervaring met spiritualiteit en mystiek. Na een inleiding gaan we aan de hand van enkele van haar teksten met elkaar in gesprek.

In de middag verdiepen we ons in haar muziek. We beluisteren een van haar composities en Chris Fictoor legt de tekst en muziek uit van het lied dat hij recent schreef voor de nieuwe Hildegard Parochie. De dag eindigt traditiegetrouw met een Vesperviering.

Chris Fictoor

Is componist, dirigent, muziekpedagoog en kerkmusicus. Hij was onder meer directeur van het Prins Claus Conservatorium Groningen en bestuurder van beleidsinstellingen op het terrein van Hoger Onderwijs en van Cultuur. Vanuit de stichting Chris Fictoor Foundation verzorgt hij lezingen, trainingen en coaching, vooral over de verbinding tussen muziek en spiritualiteit. De stichting begeleidt verder de ontwikkeling van beginnende muziekprofessionals.

Programma van de dag

09.30 uur          de koffie staat klaar

10.00 uur          eerste sessie: Hildegard: spiritualiteit en mystiek

11.15 uur          koffiepauze