Bonifatiusdagen Dokkum 2017

Gepubliceerd op: 13 April 2017

Bonifatiusdagen Dokkum 2017

by | Apr 13, 2017 | Archief 2017

Thema Tegendenken
9-11 JUNI BONIFATIUSDAGEN DOKKUM

Het thema van deze Bonifatiusdagen 2017 is ‘Tegendenken’. Het thema slaat onder meer op de zalige Titus Brandsma die 75 jaar geleden in het concentratiekamp Dachau om het leven kwam. Hij was iemand die het aandurfde om tegen de gangbare meningen in te gaan: een tegendenker. Op verschillende manieren zal op de Bonifatiusdagen aandacht worden besteed aan mensen die dat ook nu nog durven.

De Bonifatiusdagen beginnen vrijdagavond 9 juni met een jongerenprogramma dat zich vanaf 19 uur afspeelt in de Bonifatiuskapel. Daarvoor is een mysteryguest uitgenodigd waardoor de avond ook geschikt is voor ‘oudere jongeren’. De naam zullen we pas later bekend kunnen maken.

Op zaterdag 10 juni is er een dagprogramma met verscheidene onderdelen. In de middag is er een speciaal programma voor gezinnen in de binnenstad van Dokkum. Er wordt gewerkt met spiegels op diverse podia : ‘pak je podium’ en laat jezelf zien!

In de Grote Kerk van Dokkum is er een lezing over dominee Cohen, die net als Titus Brandsma in een concentratiekamp stierf. Naar zijn leven wordt steeds meer onderzoek gedaan en in aanwezigheid van zijn nazaten wordt een boek over hem gepresenteerd.

In de kerk van de Doopsgezind-Remonstrantse kerk geeft de Friese organisatie Tumba een interactief programma over discriminatie.

De werkgroep Karmel Noord heeft voor één keer haar programma van ontmoeting en bezinning verplaatst van Drachten naar Dokkum.

In de Christelijk Gereformeerde kerk komt Leo Fijen een lezing houden over Titus Brandsma naar aanleiding van zijn laatste boek.

Om 18 uur is er de mogelijkheid om tegen een schappelijke prijs met elkaar de maaltijd te gebruiken in de Herberg. Open voor iedereen.

Van 21 uur tot 22 uur is er een avondprogramma in de Bonifatiuskapel. Sjoek Nutma heeft een muzikaal en poëtisch programma samengesteld waarbij hedendaagse muziek wordt gecombineerd met het aloude gregoriaanse Requiem. Verbindende teksten worden gepresenteerd door de Dongeradichters. Het voorprogramma van 20 tot 20.30 is op dit moment nog onbekend. Koffie en thee zijn in het park verkrijgbaar.

Op zondag 11 juni houdt elke geloofsgroep de viering in de eigen kerk. Voor de rooms-katholieke gelovigen zal de viering o.l.v. de nieuwe bisschop mgr. Van den Hout plaatsvinden in de parochiekerk.

Vanaf 11 uur is er een gezamenlijke processie van alle kerken naar het Bonifatiuspark. Daar is de gelegenheid voor een gezamenlijke lunch op eigen kosten. De koffie en thee vooraf zijn gratis.

Om 13.00 uur sluiten we de Bonifatiusdagen af met een oecumenische viering in de Bonifatiuskapel, waaraan ook de lokale pastores van de andere kerken deelnemen.

Meer berichten

April kleding inzamelen voor Kledingbank Maxima

April kleding inzamelen voor Kledingbank Maxima

Het is weer zover! Overbodige goede, modieuze kleding, schoenen en accessoires (als riemen en sjaals) kunt voor of na de zondagsviering in gesloten zakken in de kleine parochiezaal van de Nicolaaskerk neerzetten. Het busje van de Kledingbank Maxima komt na...

Week van Gebed voor de eenheid

Week van Gebed voor de eenheid

Week van Gebed 2018 RECHT DOOR ZEE 'Recht door zee' is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 21 tot en met 28 januari 2018. Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek...

Kerstfair en Open Kerk Haren

Kerstfair en Open Kerk Haren

Op de Kerstfair inkopen doen voor kerstmis. Dorpsgenoten ontmoeten. Samen er een gezellige dag van maken. Het gebeurt op zaterdag 16 december rond de Dorpskerk in Haren. Rondom de kerk staan kraampjes, brandt een gezellig houtvuur, vertelt een verhalenverteller zijn...