Gepubliceerd op: 24 januari 2021

Het parochiebestuur en de locatieraden hebben digitaal collecteren mogelijk gemaakt. We werken steeds minder met contant geld wat we op zak hebben voor de collectes en nu in corona tijd komen we ook minder in de kerk naar de vieringen.

U kunt dan bijdragen aan de collectes via de Scipio app voor digitaal collecteren.
Met een gewone bankoverschrijving naar de bankrekening van uw geloofsgemeenschap kan het ook maar dan krijgt u voor elke collectebetaling ook de transactiekosten van de bank.
Bij gebruik van de app hebben we dat alleen maar bij het opwaarderen van een tegoed wat u in de app zet, middels een iDEAL betaling. Die transactiekosten zijn voor de parochie. Om de kosten laag te houden is de minimum opwaardering € 25,-.

Vanuit dat tegoed kunt u aan diverse collectes kleinere bedragen toekennen zonder bankkosten. De bijdrage aan de collecte kunt u op elk gewenst moment doen b.v. in de kerk tijdens of na afloop van de viering maar ook op een willekeurig moment thuis.
U ziet in de app de lopende collectes. Als u een collecte aan toetst dan kunt u vanuit het tegoed wat in uw app staat een bedrag toekennen aan die collecte.
Op deze manier kunt u de collectegiften eventueel aftrekken voor de belasting.

Als u zich aanmeldt bij de penningmeester (penningmeester@hildegardparochie.nl ) met uw e-mailadres dan krijgt u van Scipio een uitnodiging om de app te installeren op uw mobiele telefoon met een instructie filmpje. Dan wijst het zich van zelf.
Als u zich aanmeldt dan stuur ik u verdere instructies en kan ik of iemand van de locatieraad zo nodig helpen met installeren.

Aad Stolwijk,
Penningmeester.

Meer berichten

Vier Pasen voor beleving Veertigdagentijd en Pasen

Vier Pasen voor beleving Veertigdagentijd en Pasen

Pasen 2021 valt op 4 en 5 april a.s. De kans is groot dat beperkende maatregelen dan nog steeds gelden in verband met de coronapandemie. De Nederlandse bisschoppen roepen op Pasen thuis mee te vieren als het in de kerk niet kan. Meevieren kan via de speciale website...

Kinderen actief in Zuidhorn

Kinderen actief in Zuidhorn

De kinderen van de Jozefgemeenschap zijn in 2020 niet alleen maar thuisgebleven, er zijn toch heel wat activiteiten geweest. Kijk voor een overzicht op de kinderpagina van onze website.   De foto bovenaan deze pagina is 21 februari (2021) gemaakt tijdens de...

Jongeren actief in Zuidhorn

Jongeren actief in Zuidhorn

De jongeren van de jongerencatechese, locatie Jozef in Zuidhorn, zijn ook in 2020 actief gebleven, ondanks alle beperkingen door corona. Sinterklaas vieren (was nog 2019), kerstacties, maar jammer genoeg geen jongerenviering dat jaar. Kijk op de jongerenpagina voor...