Gepubliceerd op: 24 januari 2021

Het parochiebestuur en de locatieraden hebben digitaal collecteren mogelijk gemaakt. We werken steeds minder met contant geld wat we op zak hebben voor de collectes en nu in corona tijd komen we ook minder in de kerk naar de vieringen.

U kunt dan bijdragen aan de collectes via de Scipio app voor digitaal collecteren.
Met een gewone bankoverschrijving naar de bankrekening van uw geloofsgemeenschap kan het ook maar dan krijgt u voor elke collectebetaling ook de transactiekosten van de bank.
Bij gebruik van de app hebben we dat alleen maar bij het opwaarderen van een tegoed wat u in de app zet, middels een iDEAL betaling. Die transactiekosten zijn voor de parochie. Om de kosten laag te houden is de minimum opwaardering € 25,-.

Vanuit dat tegoed kunt u aan diverse collectes kleinere bedragen toekennen zonder bankkosten. De bijdrage aan de collecte kunt u op elk gewenst moment doen b.v. in de kerk tijdens of na afloop van de viering maar ook op een willekeurig moment thuis.
U ziet in de app de lopende collectes. Als u een collecte aan toetst dan kunt u vanuit het tegoed wat in uw app staat een bedrag toekennen aan die collecte.
Op deze manier kunt u de collectegiften eventueel aftrekken voor de belasting.

Als u zich aanmeldt bij de penningmeester (penningmeester@hildegardparochie.nl ) met uw e-mailadres dan krijgt u van Scipio een uitnodiging om de app te installeren op uw mobiele telefoon met een instructie filmpje. Dan wijst het zich van zelf.
Als u zich aanmeldt dan stuur ik u verdere instructies en kan ik of iemand van de locatieraad zo nodig helpen met installeren.

Aad Stolwijk,
Penningmeester.

Meer berichten

Kerk-zijn in verbondenheid

Kerk-zijn in verbondenheid

Houd elkaar vast! Kerk-zijn, dat doen we samen. In verbondenheid met God én met elkaar. In coronatijd is juist dat samen kerk-zijn onder druk komen te staan. Gelukkig zijn we in de kerk op talloze creatieve manieren naar elkaar om blijven zien. Toch blijft het soms...

Nieuwe Covid-19 maatregelen vastgesteld

Nieuwe Covid-19 maatregelen vastgesteld

Gelet op de positieve landelijke ontwikkelingen heeft het Parochiebestuur de COVID-19 maatregelen vanaf zaterdag 5 juni 2021 als volgt vastgesteld: Het aantal parochianen tijdens een viering (bedienaren niet meegerekend dus) mag maximaal 50 bedragen (dat was 30). Voor...

Retraiteweekend Verhalen over Franciscus

Retraiteweekend Verhalen over Franciscus

Veel verhalen doen de ronde over de heilige Franciscus. Verhalen geworteld in de geschiedenis, maar ook verhalen die ontsproten zijn aan vrome volksfantasie. Verhalen die mondeling zijn overgeleverd voordat ze in diverse handschriften verder zijn doorgegeven. Verhalen...