Gepubliceerd op: 24 januari 2021

Het parochiebestuur en de locatieraden hebben digitaal collecteren mogelijk gemaakt. We werken steeds minder met contant geld wat we op zak hebben voor de collectes en nu in corona tijd komen we ook minder in de kerk naar de vieringen.

U kunt dan bijdragen aan de collectes via de Scipio app voor digitaal collecteren.
Met een gewone bankoverschrijving naar de bankrekening van uw geloofsgemeenschap kan het ook maar dan krijgt u voor elke collectebetaling ook de transactiekosten van de bank.
Bij gebruik van de app hebben we dat alleen maar bij het opwaarderen van een tegoed wat u in de app zet, middels een iDEAL betaling. Die transactiekosten zijn voor de parochie. Om de kosten laag te houden is de minimum opwaardering € 25,-.

Vanuit dat tegoed kunt u aan diverse collectes kleinere bedragen toekennen zonder bankkosten. De bijdrage aan de collecte kunt u op elk gewenst moment doen b.v. in de kerk tijdens of na afloop van de viering maar ook op een willekeurig moment thuis.
U ziet in de app de lopende collectes. Als u een collecte aan toetst dan kunt u vanuit het tegoed wat in uw app staat een bedrag toekennen aan die collecte.
Op deze manier kunt u de collectegiften eventueel aftrekken voor de belasting.

Als u zich aanmeldt bij de penningmeester (penningmeester@hildegardparochie.nl ) met uw e-mailadres dan krijgt u van Scipio een uitnodiging om de app te installeren op uw mobiele telefoon met een instructie filmpje. Dan wijst het zich van zelf.
Als u zich aanmeldt dan stuur ik u verdere instructies en kan ik of iemand van de locatieraad zo nodig helpen met installeren.

Aad Stolwijk,
Penningmeester.

Meer berichten

Aanpassing coronamaatregelen

Aanpassing coronamaatregelen

Beste allen De regering heeft het COVID-beleid met ingang van morgen, zaterdag 25 september 2021, versoepeld.In navolging daarvan hebben ook de bisschoppen recent de landelijke richtlijnen aangepast.Het is duidelijk dat de risico's zeker nog niet verdwenen zijn zodat...

Kerkleiders: verander omwille van morgen

Kerkleiders: verander omwille van morgen

bron: katholiekleven.nl In de week van 10 september ondertekenden paus Franciscus, patriarch Bartholomeus en aartsbisschop Justin Welby de verklaring namens de rooms-katholieke, orthodoxe en anglicaanse Kerken. Dat gebeurde in het kader van de maand van gebed en...

“Winterwerk” 2021-2022 Raad van Kerken Zuidhorn is verschenen

“Winterwerk” 2021-2022 Raad van Kerken Zuidhorn is verschenen

Met deze link kunt u het Witte Boekje, het winterwerkprogramma van het seizoen 2021-2022 als pdf-bestand raadplegen. We hopen natuurlijk van harte dat u daarin iets aantreft waaraan u mee zou willen doen of dat u zou willen bijwonen. U kunt dat vooraf kenbaar maken...