Coronamaatregelen

Gepubliceerd op: 6 januari 2021

Naar aanleiding van de eerdere ophef over aantallen kerkbezoekers elders in het land, hebben de Nederlandse kerkgenootschappen overleg gevoerd met minister Grapperhaus van justitie over een verstandige werkwijze. Iedereen maakt zich grote zorgen over de snelle toename van het aantal besmettingen en van het aantal ziekenhuisopnames. Daarom zijn extra maatregelen helaas nodig. Het advies van de bisschoppen voor de maatregelen in de katholieke kerk kunt u hier lezen: https://www.rkkerk.nl/reactie-r-k-kerk-op-oproep-minister-grapperhaus/ .

Als parochie gaan we die adviezen opvolgen en kort samengevat komen die neer op het volgende:

  • Het maximum aantal parochianen tijdens een viering wordt voorlopig 30 (plus daarnaast de bedienaren). Men moet zich van te voren opgeven. Onderaan staat hoe men kan reserveren.
  • Het advies is om tijdens de kerkgang zoveel mogelijk een mondkapje te dragen. Graag neemt u zelf een mondkapje mee. Wij zullen zorgen dat er ook in de kerk mondkapjes aanwezig zijn.
  • Als vanouds: bij binnenkomst handen ontsmetten; altijd 1,5 meter afstand houden; letten op de looprichtingen en op de aanwijzingen van de koster/gastvrouw/gastheer.
  • Geen samenzang (het zingen verhoogt het besmettingsrisico namelijk zeer aanzienlijk), maar alleen zang door de cantor(s) vanaf het altaarpodium.
  • Als u niet naar de kerk kunt komen kunt ook de viering online bijwonen via kerkdienstgemist.nl en dan zoeken naar de Nicolaaskerk te Haren. Daar is ook de liturgie van die zondag te vinden.

Op de vieringenpagina staat voor iedere locatie vermeld hoe/waar men zich kan aanmelden om een viering te kunnen bijwonen.

Meer berichten

Week van gebed voor eenheid 2021

Week van gebed voor eenheid 2021

ANDERS DAN ANDERS Van zondag 17 tot zaterdag 24 januari 2021 kan iedereen weer meedoen met de jaarlijkse Week van Gebed. In Groningen wordt dit georganiseerd door een werkgroep met mensen uit verschillende achtergronden. Ze doen dit op verzoek van de Raad van Kerken...

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Elke zondag worden er vieringen gehouden worden in de eigen Jozefkerk. Overigens kunt u elke zondag om 9.30 uur de viering in de Nicolaaskerk blijven volgen via de livestream. Maar… er zijn wel de nodige maatregelen nodig. Er mag maar een beperkt aantal mensen...

Protocol: Het nieuwe vieren

Protocol: Het nieuwe vieren

Per 1 juni 2020 zijn er weer vieringen in de kerk mogelijk. Om te kunnen starten is er op parochieel niveau (Hildegardparochiebestuur) en op locatieniveau (locatieraden en een gezamelijk bijeenkomst met een afvaardiging hiervan) overleg geweest. Met behulp van de...