Coronamaatregelen

Gepubliceerd op: 6 januari 2021

Naar aanleiding van de eerdere ophef over aantallen kerkbezoekers elders in het land, hebben de Nederlandse kerkgenootschappen overleg gevoerd met minister Grapperhaus van justitie over een verstandige werkwijze. Iedereen maakt zich grote zorgen over de snelle toename van het aantal besmettingen en van het aantal ziekenhuisopnames. Daarom zijn extra maatregelen helaas nodig. Het advies van de bisschoppen voor de maatregelen in de katholieke kerk kunt u hier lezen: https://www.rkkerk.nl/reactie-r-k-kerk-op-oproep-minister-grapperhaus/ .

Als parochie gaan we die adviezen opvolgen en kort samengevat komen die neer op het volgende:

  • Het maximum aantal parochianen tijdens een viering wordt voorlopig 30 (plus daarnaast de bedienaren). Men moet zich van te voren opgeven. Onderaan staat hoe men kan reserveren.
  • Het advies is om tijdens de kerkgang zoveel mogelijk een mondkapje te dragen. Graag neemt u zelf een mondkapje mee. Wij zullen zorgen dat er ook in de kerk mondkapjes aanwezig zijn.
  • Als vanouds: bij binnenkomst handen ontsmetten; altijd 1,5 meter afstand houden; letten op de looprichtingen en op de aanwijzingen van de koster/gastvrouw/gastheer.
  • Geen samenzang (het zingen verhoogt het besmettingsrisico namelijk zeer aanzienlijk), maar alleen zang door de cantor(s) vanaf het altaarpodium.
  • Als u niet naar de kerk kunt komen kunt ook de viering online bijwonen via kerkdienstgemist.nl en dan zoeken naar de Nicolaaskerk te Haren. Daar is ook de liturgie van die zondag te vinden.

Op de vieringenpagina staat voor iedere locatie vermeld hoe/waar men zich kan aanmelden om een viering te kunnen bijwonen.

Meer berichten

Dierenmishandeling

Dierenmishandeling

Column van de Bisschop Dierenmishandeling Onlangs werden mij foto’s toegestuurd van mishandelde dieren. Het schijnt meer voor te komen dan we denken. Dat is trouwens met meer zaken zo. Kindermishandeling is in corona-tijd ook toegenomen. Evenals ouderenmishandeling!...

Roepingenzondag 25 mei 2021

Roepingenzondag 25 mei 2021

"Wees niet bang, kom dichterbij" In de Katholieke Kerk van het noorden (Groningen, Friesland, Drenthe, Noordoostpolder) is een blijvende behoefte aan priesters, diakens, pastoraal werkers en religieuzen, en aan mensen die kiezen voor een kerkelijk huwelijk. Wat kunnen...

Webinar Peter Bootsma op 22 april

Webinar Peter Bootsma op 22 april

Op 22 april -  een webinar door Peter Bootsma, voorzitter van Noorden Duurzaam en Groene Burgemeester van Groningen De webinar opent met de urgentie van duurzame ontwikkeling en de opdracht die ons in Laudato Si wordt gegeven. Daarna wordt aan de slag gegaan met drie...