Coronamaatregelen

Gepubliceerd op: 15 October 2020

Afgelopen dinsdag zagen we op TV de “persco” van de regering met de aankondiging van nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Naar aanleiding van de eerdere ophef over aantallen kerkbezoekers elders in het land, hebben de Nederlandse kerkgenootschappen overleg gevoerd met minister Grapperhaus van justitie over een verstandige werkwijze. Iedereen maakt zich grote zorgen over de snelle toename van het aantal besmettingen en van het aantal ziekenhuisopnames. Daarom zijn extra maatregelen helaas nodig. Het advies van de bisschoppen voor de maatregelen in de katholieke kerk kunt u hier lezen: https://www.rkkerk.nl/reactie-r-k-kerk-op-oproep-minister-grapperhaus/ .

Als parochie gaan we die adviezen opvolgen en kort samengevat komen die neer op het volgende:

  • Het maximum aantal parochianen tijdens een viering wordt voorlopig 30 (plus daarnaast de bedienaren). Men moet zich van te voren opgeven. Onderaan staat hoe men kan reserveren.
  • Het advies is om tijdens de kerkgang zoveel mogelijk een mondkapje te dragen. Graag neemt u zelf een mondkapje mee. Wij zullen zorgen dat er ook in de kerk mondkapjes aanwezig zijn.
  • Als vanouds: bij binnenkomst handen ontsmetten; altijd 1,5 meter afstand houden; letten op de looprichtingen en op de aanwijzingen van de koster/gastvrouw/gastheer.
  • Geen samenzang (het zingen verhoogt het besmettingsrisico namelijk zeer aanzienlijk), maar alleen zang door de cantor(s) vanaf het altaarpodium.
  • Als u niet naar de kerk kunt komen kunt ook de viering online bijwonen via kerkdienstgemist.nl en dan zoeken naar de Nicolaaskerk te Haren. Daar is ook de liturgie van die zondag te vinden.

Het van te voren opgeven voor deelname aan een viering kunt u als volgt doen:

Locatie E-mail 1 E-mail 2 Telefoon
Walfried   reserveren.walfried@hildegardparochie.nl 06-25030069
Jozef cdenissen61@gmail.com reserveren.jozef@hildegardparochie.nl 06-15273756
Salvator psg.salvator@hildegardparochie.nl reserveren.salvator@hildegardparochie.nl 050-5253467
Nicolaas sylviaberbers@gmail.com reserveren.nicolaas@hildegardparochie.nl  

 

Meer berichten

Nieuwsbrief Salvator 14 oktober 2020

Nieuwsbrief Salvator 14 oktober 2020

Beste parochianen, Bij het opstellen van deze nieuwsbrief is het duidelijk dat het coronavirus wederom ons stevig in de greep houdt. In heel Nederland, maar ook bij ons in de buurt. Veiligheidsregio Groningen is van niveau ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’ op het...

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

  Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelenUpdate 14-10-2020 Vanaf 28 juni 2020 zijn er weer vieringen in de eigen Jozefkerk.  Overigens kunt u elke zondag om 9.30 uur de viering in de Nicolaaskerk blijven volgen via de livestream. Maar… er zijn wel de...

Boodschap paus Franciscus, Werelddag Migrant en Vluchteling

Boodschap paus Franciscus, Werelddag Migrant en Vluchteling

Gedwongen te vluchten zoals Jezus Christus Landeigen ontheemde mensen onthalen, beschermen, bevorderen en integreren Boodschap van paus FranciscusWerelddag van de Migrant en de Vluchteling 2020zondag 27 september In het begin van dit jaar heb ik mijn toespraak tot de...