Coronamaatregelen

Gepubliceerd op: 6 januari 2021

Naar aanleiding van de eerdere ophef over aantallen kerkbezoekers elders in het land, hebben de Nederlandse kerkgenootschappen overleg gevoerd met minister Grapperhaus van justitie over een verstandige werkwijze. Iedereen maakt zich grote zorgen over de snelle toename van het aantal besmettingen en van het aantal ziekenhuisopnames. Daarom zijn extra maatregelen helaas nodig. Het advies van de bisschoppen voor de maatregelen in de katholieke kerk kunt u hier lezen: https://www.rkkerk.nl/reactie-r-k-kerk-op-oproep-minister-grapperhaus/ .

Als parochie gaan we die adviezen opvolgen en kort samengevat komen die neer op het volgende:

  • Het maximum aantal parochianen tijdens een viering wordt voorlopig 30 (plus daarnaast de bedienaren). Men moet zich van te voren opgeven. Onderaan staat hoe men kan reserveren.
  • Het advies is om tijdens de kerkgang zoveel mogelijk een mondkapje te dragen. Graag neemt u zelf een mondkapje mee. Wij zullen zorgen dat er ook in de kerk mondkapjes aanwezig zijn.
  • Als vanouds: bij binnenkomst handen ontsmetten; altijd 1,5 meter afstand houden; letten op de looprichtingen en op de aanwijzingen van de koster/gastvrouw/gastheer.
  • Geen samenzang (het zingen verhoogt het besmettingsrisico namelijk zeer aanzienlijk), maar alleen zang door de cantor(s) vanaf het altaarpodium.
  • Als u niet naar de kerk kunt komen kunt ook de viering online bijwonen via kerkdienstgemist.nl en dan zoeken naar de Nicolaaskerk te Haren. Daar is ook de liturgie van die zondag te vinden.

Op de vieringenpagina staat voor iedere locatie vermeld hoe/waar men zich kan aanmelden om een viering te kunnen bijwonen.

Meer berichten

Bisschoppen: geen vieringen na 17.00 uur, ook niet met Kerstmis

Bisschoppen: geen vieringen na 17.00 uur, ook niet met Kerstmis

De Nederlandse bisschoppen hebben besloten de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk uit te breiden. Dit in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie. In de R.-K. Kerk worden voorlopig na 17.00 uur geen vieringen gehouden en...

VierKerstmis website weer online

VierKerstmis website weer online

VierKerstmis.nl ook dit jaar online: kijk waar en wanneer u in onze parochie Kerstmis kunt vieren Op vrijdag 26 november, net voor het begin van de Advent, gaat/ging de website VierKerstmis.nl online. Dit initiatief van de Nederlandse R.-K. bisschoppen roept iedereen...

Concert in de H. Nicolaaskerk

Concert in de H. Nicolaaskerk

Op 19 december, de laatste zondag vóór kerstmis, zal in de H. Nicolaaskerk in Haren door de evenementen/Woord & Muziek-commissie een Advent & Kerstconcert georganiseerd worden met vooral veel muziek. Afhankelijk van de corona-maatregelen zal er ook samenzang...