Coronamaatregelen

Gepubliceerd op: 6 januari 2021

Naar aanleiding van de eerdere ophef over aantallen kerkbezoekers elders in het land, hebben de Nederlandse kerkgenootschappen overleg gevoerd met minister Grapperhaus van justitie over een verstandige werkwijze. Iedereen maakt zich grote zorgen over de snelle toename van het aantal besmettingen en van het aantal ziekenhuisopnames. Daarom zijn extra maatregelen helaas nodig. Het advies van de bisschoppen voor de maatregelen in de katholieke kerk kunt u hier lezen: https://www.rkkerk.nl/reactie-r-k-kerk-op-oproep-minister-grapperhaus/ .

Als parochie gaan we die adviezen opvolgen en kort samengevat komen die neer op het volgende:

  • Het maximum aantal parochianen tijdens een viering wordt voorlopig 30 (plus daarnaast de bedienaren). Men moet zich van te voren opgeven. Onderaan staat hoe men kan reserveren.
  • Het advies is om tijdens de kerkgang zoveel mogelijk een mondkapje te dragen. Graag neemt u zelf een mondkapje mee. Wij zullen zorgen dat er ook in de kerk mondkapjes aanwezig zijn.
  • Als vanouds: bij binnenkomst handen ontsmetten; altijd 1,5 meter afstand houden; letten op de looprichtingen en op de aanwijzingen van de koster/gastvrouw/gastheer.
  • Geen samenzang (het zingen verhoogt het besmettingsrisico namelijk zeer aanzienlijk), maar alleen zang door de cantor(s) vanaf het altaarpodium.
  • Als u niet naar de kerk kunt komen kunt ook de viering online bijwonen via kerkdienstgemist.nl en dan zoeken naar de Nicolaaskerk te Haren. Daar is ook de liturgie van die zondag te vinden.

Op de vieringenpagina staat voor iedere locatie vermeld hoe/waar men zich kan aanmelden om een viering te kunnen bijwonen.

Meer berichten

Jongerenplatform: Startactiviteit

Jongerenplatform: Startactiviteit

Op 29 augustus a.s. organiseren wij de startactiviteit van 2021-’22. We beginnen om 12 uur met de eucharistieviering in Beilen, waarna we lunchen en ’s middags gaan klimmen in het klimbos van Grolloo! Kosten voor deelname is €10,- pp., dit is inclusief de lunch. Adres...

Sacrament en Emotie

Sacrament en Emotie

Sacrament en emotie Je vraagt je soms af hoe de Heilige Geest werkt. Nou weet ik dat ook niet precies, en het zal ook niet iedere keer op dezelfde manier gaan, en niet bij iedereen op dezelfde wijze, maar af en toe zie ik dat een vormeling of een dopeling wordt...

Update Protocol kerkelijk leven op anderhalve meter

Update Protocol kerkelijk leven op anderhalve meter

Maatregelen vanaf 3 juli 2021 Gelet op de positieve landelijke ontwikkelingen kunnen de COVID-maatregelen verder versoepeld worden.We volgen daarbij de "Update Protocol kerkelijk leven op anderhalve meter" van de RK Kerk. Dit houdt onder meer het volgende in: Het...