Goot Gronings Kerstconcert

Gepubliceerd op: 22 November 2019

Voor alweer de 10e keer organiseert het NNOOK (Noord Nederlands Opera- & Operettekoor uit Groningen het Groot Gronings Kerstconcert i.s.m. het Muziektheater GOOV. Op 22 december in de San Salvatorkerk.

NNOOK

Het Noord Nederlands Opera- & Operettekoor uit de stad Groningen.
Het 
koor bestaat uit 55 enthousiaste amateurzangers, waarin alle koorstemmen zijn vertegenwoordigd.
Mooie hartstochtelijke, veelal Italiaanse en/of anderstalige opera, wordt afgewisseld met vrolijke Duitse operette en zo af en toe is er een link naar bekende Engelstalige musicalsongs. Wat voor muziek er ook gezongen wordt, elk genre wordt even serieus benaderd,
waarbij we met, de ondersteuning van de dirigent Arnold Jonker, zowel in muziek als taalgebruik, een hoog niveau behalen en verder op de vleugel door onze repetitor Hessel bij de Leij. Samen zijn zij de inspirerende professionals bij ons koor.

In het kort

Het Noord Nederlands Opera- & Operettekoor is opgericht op 24 februari 1948 als operettekoor.
In de jaren 70 is het lichte operarepertoire toegevoegd, evenals liederen uit musicals. Veel liefhebbers van de klassieke muziek hebben inmiddels kennisgemaakt met de mooie klanken van het NNOOK.

Passie

Tussen de componisten van klassieke- en musicalmuziek ligt een heel groot repertoire en om hieraan invulling en uitvoering te geven, moet er veel en serieus gerepeteerd worden.
Een kwalitatief goed koor willen we zijn en blijven en repetities en workshops zijn hiervoor zeer belangrijk. Het repertoire beheersen en uitbreiden vergt een volledige inzet en dit wordt dan ook van elk koorlid verwacht en verlangd. De passie en liefde voor dit repertoire zijn nog altijd de basis van ons bestaan.

En inmiddels hebben we in mei 2018 ons 70-jarig jubileum op grootse wijze gevierd. Een compilatie met beeld en geluid treft u hieronder aan in de rubriek een kleine impressie. Veel plezier met het kijken en luisteren.

Poster-A4-Kerstconcert-2019

 

Meer berichten

Hildegardmeeting 20 september afgelast

Hildegardmeeting 20 september afgelast

Hildegardmeeting zondag 20 september afgelast In overleg met de andere leden van de organisatie van de Hildegarddag moet ik jullie mededelen dat de Hildegarddag op zondag 20 september (gezamenlijk bijeenkomen in Den Horn) NIET doorgaat.Er zijn parochiebreed te weinig...

Concept locatievisie Jozefgemeenschap 2020-2026

Concept locatievisie Jozefgemeenschap 2020-2026

Beste parochianen van de Jozefgemeenschap, Bijgaand (klik op deze link) treft u een concept aan van een door de Jozefraad geschreven missie en visie. De locatieraad moet én de praktische gang van zaken op de locatie coördineren, én, vanuit een pastorale insteek, oog...

Programma Raad van Kerken Zuidhorn 2020 – 2021

Programma Raad van Kerken Zuidhorn 2020 – 2021

Via deze link kunt het boekje van het WinterWerk van de Raad van Kerken Zuidhorn lezen: een breed scala aan activiteiten op het gebied van vorming en toerusting. De opzet is nadrukkelijk oecumenisch van aard. Opgave kan via de mail (u krijgt dan ook een...