Goot Gronings Kerstconcert

Gepubliceerd op: 22 November 2019

Voor alweer de 10e keer organiseert het NNOOK (Noord Nederlands Opera- & Operettekoor uit Groningen het Groot Gronings Kerstconcert i.s.m. het Muziektheater GOOV. Op 22 december in de San Salvatorkerk.

NNOOK

Het Noord Nederlands Opera- & Operettekoor uit de stad Groningen.
Het 
koor bestaat uit 55 enthousiaste amateurzangers, waarin alle koorstemmen zijn vertegenwoordigd.
Mooie hartstochtelijke, veelal Italiaanse en/of anderstalige opera, wordt afgewisseld met vrolijke Duitse operette en zo af en toe is er een link naar bekende Engelstalige musicalsongs. Wat voor muziek er ook gezongen wordt, elk genre wordt even serieus benaderd,
waarbij we met, de ondersteuning van de dirigent Arnold Jonker, zowel in muziek als taalgebruik, een hoog niveau behalen en verder op de vleugel door onze repetitor Hessel bij de Leij. Samen zijn zij de inspirerende professionals bij ons koor.

In het kort

Het Noord Nederlands Opera- & Operettekoor is opgericht op 24 februari 1948 als operettekoor.
In de jaren 70 is het lichte operarepertoire toegevoegd, evenals liederen uit musicals. Veel liefhebbers van de klassieke muziek hebben inmiddels kennisgemaakt met de mooie klanken van het NNOOK.

Passie

Tussen de componisten van klassieke- en musicalmuziek ligt een heel groot repertoire en om hieraan invulling en uitvoering te geven, moet er veel en serieus gerepeteerd worden.
Een kwalitatief goed koor willen we zijn en blijven en repetities en workshops zijn hiervoor zeer belangrijk. Het repertoire beheersen en uitbreiden vergt een volledige inzet en dit wordt dan ook van elk koorlid verwacht en verlangd. De passie en liefde voor dit repertoire zijn nog altijd de basis van ons bestaan.

En inmiddels hebben we in mei 2018 ons 70-jarig jubileum op grootse wijze gevierd. Een compilatie met beeld en geluid treft u hieronder aan in de rubriek een kleine impressie. Veel plezier met het kijken en luisteren.

Poster-A4-Kerstconcert-2019

 

Meer berichten

Vieringen in de Emmauskerk v.a. 19 juni

Vieringen in de Emmauskerk v.a. 19 juni

Op zondag 19 juni mogen we in de Emmauskerk met een dienst o.l.v. parochianen weer gaan vieren. Wel zullen we ons allerlei beperkingen moeten opleggen. Natuurlijk handen ontsmetten bij binnenkomst, 1 ½ meter afstand houden van elkaar en zo meer. We beraden ons nog hoe...

Pinksterbrief Nederlandse bisschoppen

Pinksterbrief Nederlandse bisschoppen

‘Mogen wij u een vraag stellen?’ 28 mei 2020 ‘Mogen wij u een vraag stellen? Hoe denkt u dat u zich zult voelen als u een dezer dagen weer naar de kerk kunt gaan?’ Hiermee opent de brief aan gelovigen van de Nederlandse R.-K. bisschoppen voor Pinksteren 2020. De vraag...

Standaard- of formuliergebeden

Standaard- of formuliergebeden

Jaren geleden was ik bij een lezing van iemand die van protestant katholiek was geworden. Het was voor haar een verademing dat ook een standaardgebed als gebed kon worden beschouwd. Dat was nieuw voor haar. Zij kwam uit een protestantse traditie waarin een gebed...