Hildegarddag 3 dec. Walfried

Gepubliceerd op: 31 oktober 2023

Hildegardviering én ontmoeting
Zondag 3 december om 10.30 uur Emmauskerk, Ra 4, 9733 H5 Groningen

De Hildegardviering 2023 wordt gehouden op de le zondag van de advent, in de Emmauskerk van de Walfriedgenneenschap in Groningen¬Lewenborg. In deze gezamenlijke viering zullen pastoor Arjen Jellema en pastor Myriam Oosting samen voorgaan. In de viering is er inbreng vanuit alle vier de locaties en zal de muziek verzorgd worden door het koor Ala Kondre o.l.v. Mayke Scholma. De collecte zal gehouden worden ten behoeve van het werk van Marjon Tuinsma in Burkina Fasso (zie ook pag 15).We willen graag iedereen van harte uitnodigen] Voor ouders met kinderen is het belangrijk te weten dat er zowel een kindernevendienst als crèche is.

Na de viering bent u van harte uitgenodigd om, onder het genot van een kop koffie of thee, elkaar te ontmoeten en bij te praten.
Alle locaties zullen dan een bijzondere inbreng verzorgen en brengen iets lekkers mee voor bij de koffie. De Walfriedgemeenschap zal een boekenkraampje bemensen, de Jozef-gemeenschap verkoopt Fairtrade producten, (graag voor beide contant geld meenemen), de Salvatorgemeenschap verzorgt de collecte en de Nicolaasgemeenschap zal een tentoonstelling verzorgen met als thema: “Als pelgrim naar het Heilig Graf“.
De ontmoeting duurt tot uiterlijk 13.00 uur.

 • Routebeschrijving naar PARKEREN
  Er is parkeergelegenheid bij het winkelcentrum, in de buurt van de Emmauskerk. Neem in Groningen op de Ringweg N46 de afslag Lewenborg/ Ulgersmaborg.
 • Sla af naar Lewenborg over ‘de Kluiverboom’.
 • Vervolg de weg door Lewenborg.
 • Na rechtdoor bij de rotonde is het de tweede afslag links bij de Lijzijde.
 • Vervolg de weg met de bocht mee naar rechts en dan links.
 • Na de brug is de parkeerplaats links.
 • Wandel van de parkeerplaats naar Ra 4 (zie kaart). Loop richting het Wijkcentrum ‘Het Dok’ en blijf aan de kant van het water.
 • Eerste pad na de kerk rechts om naar de ingang van de Emmauskerk te gaan.
  Vanwege bouwactiviteiten loopt u voor een deel over het fietspad en is het andere pad naast de kerk afgesloten.
  Tot dan!

De voorbereidingsgroep,
Arjen, Corrie, Drik, Lido, Lies en Mayke

 

Meer berichten

Kerstconcert met samenzang 17 december 2023

Kerstconcert met samenzang 17 december 2023

Kerstconcert met samenzang op 17 december 2023 De evenementencommissie van de H. Nicolaaskerk organiseert op zondagmiddag 17 december weer een mooi Kerstconcert in de kerk. Er is samenzang, het Nicolaas-projectkoor o.l.v. Trevor Mooijman zingt samen met koor- en...

800 jaar kerststal: leef toe naar Kerstmis met de website Vier.nu

800 jaar kerststal: leef toe naar Kerstmis met de website Vier.nu

Kerstmis staat voor de deur. Met de website Vier.nu leeft u toe naar dit belangrijke christelijke hoogfeest. Dit jaar is er op de site speciale aandacht voor de kerststal, want het is precies 800 jaar geleden dat de eerste levende kerststal werd ingericht. In aanloop...

Dag van het Jodendom 14 Januari 2024

Dag van het Jodendom 14 Januari 2024

LEF / LEV DAG VAN HET JODENDOM 14 JANUARI 2024 Op initiatief van de Nederlandse bisschoppen wordt in Nederland, evenals in vele andereEuropese landen, rond 17 januari 2024 de Dag van het Jodendom gehouden. Dit jaar is hetthema: LEF / LEV. THEMA: LEF/ LEV Wat betekent...