Hildegardparochie

Onze parochie is vernoemd naar Hildegard van Bingen (1098-1179). Een goede reden om te gaan kijken waar Hildegard heeft geleefd en gewerkt. Data: 20, 21 en 22 april 2018. We kunnen de parochiekerk in Rüdesheim bezoeken waar een schrijn is met relieken van Hildegard.  Ook kunnen we een bezoek brengen aan de kloosterruïne Disibodenberg waar Hildegard als meisje naar toe is gebracht. In Bingen is er het Museum Am Strom, dat over het leven en werk van Hildegard gaat. Van het klooster dat ze heeft gesticht, is niets over behalve de gewelven onder het klooster. In de Rupertsberger Gewölbe  worden Hildegardbijeenkomsten gehouden (lezingen, workshops en concerten). Bij de Hildegardabdij in Eibingen is een kruidentuin. Hildegard had een grote kennis van kruiden. Een van de zusters van de abdij kan een lezing voor ons verzorgen. Hildegard leeft, zoveel is wel duidelijk! Daarnaast kunnen we een boottochtje maken op de Rijn en een wijnproeverij bezoeken. Het is ook een mooie streek om er te wandelen. We komen tijd tekort!

Wilt u mee met het reisje naar Bingen?
U kunt zich aanmelden door het formulier hiernaast in te vullen. Doet u dit a.u.b. vóór 11 november!

In principe kunnen er 12 mensen per geloofsgemeenschap (Jozef, Nicolaas, Salvator, Nicolaas) met de reis mee, alle andere komen op een wachtlijst en wanneer er na 11 november nog plekken vrij zijn kan iemand van een andere gemeenschap erbij.

Tijden: Vertrek waarschijnlijk tussen half acht en half tien op vrijdagochtend op vier verschillende instaplocaties bij de kerken; terug tussen 18 en 20 uur op zondagavond. Precieze tijden worden op een later tijdstip nader bekendgemaakt.

Inschrijven reis naar Bingen op 20, 21, 22 april 2018

Kosten: De prijs van 260 Euro is inclusief reis, overnachting in tweepersoonskamers, entreegelden, rondleidingen en alle maaltijden vanaf vrijdagavond (eerste lunch dus gewoon zelf meenemen). Niet inbegrepen zijn: drankjes bij het eten en natuurlijk alle snacks buiten de drie hoofdmaaltijden. Er is een beperkt aantal éénpersoonskamers beschikbaar, die zijn 30 Euro duurder. De Wijnproeverij met wijnkelder rondleiding op zaterdagavond kan individueel (later) geboekt worden en kost 10 Euro.

Toegankelijkheid: De reis is helaas niet geschikt voor rolstoelen en rollators. Er zal bij de rondleidingen af en toe op oneffen terrein gelopen worden en in het Hotel zijn de meeste kamers op de eerste of tweede verdieping (zonder lift).

Meenemen:

• ID-kaart of paspoort (geldig!), een rijbewijs is niet voldoende.
  • Stevig schoeisel, zeker voor wie een wandeling door de wijnbergen wil maken.
  • Handdoeken en beddengoed hoeven uiteraard niet mee worden genomen.
  • Verzekeringen:
    Internationale versie van de ziektekostenverzekeringskaart, die kan gewoon gratis bij de verzekering worden aangevraagd. Spoedeisende zaken binnen Europa worden gewoon betaald door elke basisverzekering in Nederland, maar bij twijfel zou men dat nog even moeten checken.

Annuleringsverzekering: wie dat wil, moet deze zelf afsluiten. Voor ons geldt: opgeven is niet vrijblijvend. wie zich aangemeld heeft moet ook betalen, of een vervanger regelen (of misschien staat nog iemand op de wachtlijst)!