Martinusdag en Vormselweekend 2018

Gepubliceerd op: 11 October 2018

Martinusdag en Vormselweekend 2018

by | Oct 11, 2018 | Nieuws

Het vormselweekend zal plaats vinden op de mooie locatie van Nijsingh in Appelscha van 9-11 november. Het zaterdagprogramma (10 november) van het weekend zal worden aangepast zodat het ook voor vormelingen die zich niet een heel weekend kunnen vrijmaken interessant wordt om mee te maken: een echte Martinusdag.

Sommige workshops maken plaats voor sport en spel, bij goed weer in het bos, bij minder goed weer in het gebouw van de groepsaccommodatie. De Eucharistieviering met de bisschop vindt plaats aan het einde van de middag in de ontmoetingsruimte. Voor de lunch zullen we net als vorig jaar een lunchpakket aanbieden dat we samen zullen opeten.

De vrijdagavond, zaterdagavond en zondag zijn alleen voor de vormelingen die het hele weekend komen. Dat wordt een ontdekkingsreis naar jezelf, God en een echte kennismaking met alle anderen die gevormd willen worden. Spannende (nacht)spelen, interessante dingen om te leren, mooie momenten om te zingen, te bidden en te vieren. Jongeren uit ons bisdom en jongeren uit andere delen van het land geven leiding aan het weekend en de Martinusdag op zaterdag.

Natuurlijk wordt het een mooie Martinusdag in een heel nieuw jasje. En (als je je toch al een zaterdag vrijmaakt) misschien nog wel een mooier weekend om samen op kamp te gaan met vormelingen uit het hele bisdom. Mocht je kort geleden al gevormd zijn, dan ben je zeker ook welkom.

Is jouw Vormsel al wat langer geleden? Jongeren van 14-30 jaar zijn welkom op:
– het 3e jongerenweekend in Appelscha op 23-25 november 2018

Alle activiteiten voor jongeren worden georganiseerd door het Jongerenplatform. Het vormselweekend en de Martinusdag organiseren we in samenwerking met het team van Are You Ready vormselweekends.

Meer info over kosten en interessante foto’s/filmpjes? Volg ons op:

Facebook Jongeren Bisdom GL
Instagram @jongerenbisdomgl
Info/opgave jongeren@bisdomgl.nl
06 25 24 86 74

Meer berichten

Overweging DOLP 9 augustus 2020

Overweging DOLP 9 augustus 2020

Overweging uit de viering onder leiding van parochianen (Carien Denissen en Wieke Schimmel) op zondag 9 augustus in de Jozefkerk Lezingen: 1 Koningen 19: 9a,11-13a ; Mattheüs 14: 22-33 God waar ben je? Petrus roept Jezus. Elia zoekt God. Elia roept God op de berg bij...

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen Vanaf 28 juni zijn er  weer vieringen in de eigen Jozefkerk.  Overigens kunt u elke zondag om 9.30 uur de viering in de Nicolaaskerk blijven volgen via de livestream. Maar… er zijn wel de nodige maatregelen nodig....

Oecumenische viering Raad van Kerken Zuidhorn zondag 21 juni

Oecumenische viering Raad van Kerken Zuidhorn zondag 21 juni

Op zondag 21 juni is er een online te volgen oecumenische viering van de Raad van Kerken Zuidhorn om 11 uur. Pastor Myriam Oosting zal hierin namens onze H. Hildegardparochie voorgaan. Aram Kooistra-Pourjafar zal namens onze Jozefgemeenschap mee voorgaan. Paulien...