Martinusdag en Vormselweekend 2018

Gepubliceerd op: 11 oktober 2018

Martinusdag en Vormselweekend 2018

by | okt 11, 2018 | Nieuws

Het vormselweekend zal plaats vinden op de mooie locatie van Nijsingh in Appelscha van 9-11 november. Het zaterdagprogramma (10 november) van het weekend zal worden aangepast zodat het ook voor vormelingen die zich niet een heel weekend kunnen vrijmaken interessant wordt om mee te maken: een echte Martinusdag.

Sommige workshops maken plaats voor sport en spel, bij goed weer in het bos, bij minder goed weer in het gebouw van de groepsaccommodatie. De Eucharistieviering met de bisschop vindt plaats aan het einde van de middag in de ontmoetingsruimte. Voor de lunch zullen we net als vorig jaar een lunchpakket aanbieden dat we samen zullen opeten.

De vrijdagavond, zaterdagavond en zondag zijn alleen voor de vormelingen die het hele weekend komen. Dat wordt een ontdekkingsreis naar jezelf, God en een echte kennismaking met alle anderen die gevormd willen worden. Spannende (nacht)spelen, interessante dingen om te leren, mooie momenten om te zingen, te bidden en te vieren. Jongeren uit ons bisdom en jongeren uit andere delen van het land geven leiding aan het weekend en de Martinusdag op zaterdag.

Natuurlijk wordt het een mooie Martinusdag in een heel nieuw jasje. En (als je je toch al een zaterdag vrijmaakt) misschien nog wel een mooier weekend om samen op kamp te gaan met vormelingen uit het hele bisdom. Mocht je kort geleden al gevormd zijn, dan ben je zeker ook welkom.

Is jouw Vormsel al wat langer geleden? Jongeren van 14-30 jaar zijn welkom op:
– het 3e jongerenweekend in Appelscha op 23-25 november 2018

Alle activiteiten voor jongeren worden georganiseerd door het Jongerenplatform. Het vormselweekend en de Martinusdag organiseren we in samenwerking met het team van Are You Ready vormselweekends.

Meer info over kosten en interessante foto’s/filmpjes? Volg ons op:

Facebook Jongeren Bisdom GL
Instagram @jongerenbisdomgl
Info/opgave jongeren@bisdomgl.nl
06 25 24 86 74

Meer berichten

Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

Afgelopen dinsdag zagen we op TV de "persco" van de regering met de aankondiging van nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Naar aanleiding van de eerdere ophef over aantallen kerkbezoekers elders in het land, hebben de Nederlandse...

Nieuwsbrief Salvator 14 oktober 2020

Nieuwsbrief Salvator 14 oktober 2020

Beste parochianen, Bij het opstellen van deze nieuwsbrief is het duidelijk dat het coronavirus wederom ons stevig in de greep houdt. In heel Nederland, maar ook bij ons in de buurt. Veiligheidsregio Groningen is van niveau ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’ op het...

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

  Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelenUpdate 14-10-2020 Vanaf 28 juni 2020 zijn er weer vieringen in de eigen Jozefkerk.  Overigens kunt u elke zondag om 9.30 uur de viering in de Nicolaaskerk blijven volgen via de livestream. Maar… er zijn wel de...