Avond over Laudato SÍ in de praktijk

Klimaatverandering en dreigende gevaren voor natuur en samenleving zijn dagelijks nieuws in de media. Onze manier van leven doet een aanslag op de planeet waarop we leven. Mensen doen alsof het allemaal niet op kan, maar het tegenovergestelde is het geval. Opwarming van de aarde, uitstoot en vervuiling door een globaliserende economie treffen bovendien als eerste de armste bevolkingsgroepen. De aarde kent zijn grenzen. Wat gebeurt er als die grenzen zijn bereikt? Paus Franciscus roept in zijn geruchtmakende encycliek Laudato Si’ de wereld op tot bezinning en verantwoorde levensstijl. De aarde is ons gemeenschappelijk huis, een schepping en geschenk van God. Maar van deze aardbol hebben we maar één.

Paus Franciscus schreef zijn rondzendbrief, gericht aan de wereld en alle gelovigen, in samenwerking met tal van deskundigen die ook de Klimaattop van Parijs hebben voorbereid. De analyse en oproep aan de mensheid van Laudato Si maakte wereldwijd veel indruk, binnen en buiten de kerkelijke kring. De Paus maakt één ding duidelijk: echte christenen moeten zich bezighouden met de toekomst van de aarde, door God aan ons gegeven…..

Op deze avond gaat het over de vraag hoe we Laudato Si’ praktisch gestalte kunnen geven in het leven van alledag. U wordt uitgedaagd er over na te denken, hoe u daar inhoud aan kan geven.  Gastspreker Dominicus Kamsma uit Bolsward is onderwijsdirecteur aan de VU te Amsterdam, lekendominicaan en kenner van katholiek sociaal denken en samenlevingsvraagstukken.

Datum: Woensdag 15 mei 2019;  20.00 uur – 22.00 uur.
Locatie: Sint-Antoniusgebouw (het nieuwe parochiecentrum), Wilhelminasingel 2A, Coevorden.   Voor wie: leden parochiebesturen en locatieraden, leden PCI’s en leden VOM-groepen, voor allen die in het onderwerp zijn geïnteresseerd.  De toegang is gratis.
Organisatie: projectgroep Toerusting van het vicariaat Groningen-Drenthe.
Opgave: Tot 9 mei 2019 bij het Vicariaat Groningen-Drenthe. Contact: mw. Lisette Winter, tel. 050-4065888 (vrijdagmiddag afwezig). E-mail: vicariaatgrdr@bisdomgl.nl