Bonifatius Academie

Bisschop start Bonifatius Academie
Onder de vlag Bonifatius Academie gaan vanaf februari 2019 kadercursussen voor vrijwilligers en leken-gelovigen in een nieuwe vorm van start. Bisschop Ron van den Hout – zelf docent Oude Testament – trapt 8 januari a.s. af met een cyclus van 4 avonden Genesis lezen in het parochiehuis Wolvega. De avondcyclus staat open voor iedere geïnteresseerde. Deelnemers lezen en interpreteren met de bisschop bijbelteksten over de aartsvaders van het joodse en christelijk geloof: Abraham, Isäak en Jakob. Aanmelding is mogelijk via het bisdomhuis e-mail: l.winter@bisdomgl.nl of tel. (050-4065888).

Studiegids
De Studiegids van de Bonifatius Academie beschrijft kadercursussen over Catechese, Diaconie, Liturgie en Gemeenschapsopbouw. Deelnemers volgen een gemeenschappelijke basiscursus over Bijbel, Geloofsbelijdenis, Jezus Christus, Sacramenten en de Kerk. Het cursusaanbod is in opbouw. Nieuwe onderdelen en gasttrainingen worden ontwikkeld, ook met behulp van e-learning. On line leren vanuit eigen huis en PC gebeurt altijd in combinatie met ontmoeting tijdens gezamenlijke lessen op locatie met gastdocenten.

‘Meer dan een boek’
Onderwijs is in de Bonifatius Academie modulair opgezet: wie een onderwerp kiest kan ook delen (modulen) van andere thema’s volgen. Modulencombinaties met voldoende studiepunten leveren een speciaal Testimonium op. Met een knipoog naar het bekende standbeeld van de patroonheilige luidt het motto van de Bonifatius Academie ‘plus quam libri’: méér dan boeken. Kennisoverdracht, competenties verwerven, elkaar inspireren. De Bonifatius Academie is er voor vrijwilligers, actief voor de parochie, en voor overige geïnteresseerden in Kerk en katholiek geloof.

Info: flyers, poster en de studiegids zijn naar alle parochies verspreid. Zie ook www.bonifatiusacademie.nl. Of: contact via studiesecretaris Piet Timmermans (050 – 4065 872).