Walfriedgemeenschap

Nieuws

Film “My Sisters Keeper” – 22 en 29 november

4 november 2018 | Nieuws, Walfriedgemeenschap

De film My sister’s keeper is ontroerend, nu eens droevig, dan weer vrolijk. Hij raakt aan zaken die ons allemaal vertrouwd zijn, zo niet vanuit ons eigen leven, dan toch wel vanuit onze omgeving. Het vertelt het verhaal van een gezin waarvan de oudste dochter Kate ernstig ziek is. Dit heeft invloed op het hele gezin. Het leven van haar ouders wordt erdoor bepaald, maar ook het leven van haar broer Jesse en van haar zusje Anna. Ze reageren allemaal op hun eigen manier op de levensbedreigende ziekte van Kate.

Dit is een film die gaat over de gevolgen die een ingrijpende gebeurtenis kan hebben voor de leden van het gezin. Brengt het hen dichterbij elkaar of drijft het hen juist uit elkaar?
Hoe gaan we om met ziekte? Accepteren we het dat het zo is of vechten we ertegen? Blijven we hopen tegen beter weten in? In de film zie je al deze reacties terug.

Orgaandonatie speelt een belangrijke rol in deze film, met alle voors en tegens die daarmee verbonden zijn. Hoe ver moet je/wil je daarin gaan?

Data: 22 en 29 november (donderdagavonden)
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Emmaüskerk, Ra 4, Groningen (Lewenborg)
Inleider: pastor Hilda van Schalkwijk
Opgave: tel. 0594-507800 of h.van.schalkwijk@home.nl