Jozefgemeenschap

Sint-Jozefkerk weer te bezichtigen

door | 6 juli 2018 | Jozefgemeenschap

Ook deze zomer is de Sint-Jozefkerk weer iedere zaterdag geopend voor bezoekers. De kerk werd gebouwd in 1844, in 1929 gerenoveerd en in 2008 gerestaureerd. Het houtsnijwerk-altaar is veel ouder dan het kerkgebouw, het is afkomstig uit een Jezuïetenstatie in de stad Groningen (1700). Vanwege dit bijzondere altaar is de kerk een rijksmonument. De eikenhouten beeltenis van Maria-met-kind die in de kerk links van het altaar hangt, Onze Lieve Vrouw van Aduard, stamt uit 1500.

Een gastvrouw of gastheer zal u bij uw komst ontvangen, rondleiden en uitleg geven over kerk, altaar en andere bezienswaardigheden. Ook de tuin achter de kerk, een oase van rust, is zeer de moeite waard.

Adres: De Gast 38, 9801 AE Zuidhorn
Openingstijden: van 21 juli tot en met 8 september op zaterdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur .
Toegang: is gratis, iedereen is welkom!