Geachte geïnteresseerde,
In het seizoen 2018-2019 heeft de Diocesane Werkgroep voor Liturgie de basiscursus ‘Kerkelijk jaar en liturgie,’ aangeboden. Velen hebben in Wolvega aan deze cursus deelgenomen. In het najaar van 2019 start de werkgroep met een vervolg op deze cursus. Omdat het een voortzetting van de basiscursus is willen we nu de focus richten op enkele liturgische onderwerpen. De viering van de Eucharistie, bij velen bekend, zal dan het venster zijn waardoor we naar de liturgie kijken. Aan de hand van de 4-voudige indeling van de Eucharistieviering zullen o.a. thema’s als de H. Schrift in de liturgie, de kerk als gebouw en mystiek lichaam, liturgie en muziek, de geloofsbelijdenis en andere liturgische vieringen aan bod komen. De avonden zullen weer in Wolvega worden gegeven.

De cursus is vanaf dit jaar onderdeel van de Bonifatiusacademie, het vormingsprogramma van ons bisdom Groningen-Leeuwarden.

Een eerdere deelname aan de basiscursus is géén vereiste. Voor wie de vroegere Kadercursus Liturgie heeft gevolgd zal veel bekends horen. Pastoor Victor Maagd, Ann Dikhoff-Pollmann, pastor José Lange en pastor Arjen Jellema zullen in afwisseling de avonden verzorgen. Als cursusboek zal de werkgroep een reader samenstellen met interessante artikelen. De deelnamekosten bedragen € 25,-. Voor méér informatie en een folder kunt u contact opnemen met pastoor Victor Maagd, 0527 – 61 20 61 of pastoormaagd@gmail.com Deelnemers vragen wij zich uiterlijk 20 september 2019 op te geven bij Lisette Winter, tel: 050-4065888, email: l.winter@bisdomgl.nl

Hopelijk gaat u op onze uitnodiging in en mogen wij u in Wolvega verwelkomen.
Pastoor Victor Maagd,
bisschoppelijk gedelegeerde voor de liturgie.

De gehele folder kunt u hier inzien.