Nicolaasgemeenschap

Zilveren jubileum Harense pastor

door | mei 14, 2017 | Nicolaasgemeenschap

(uit het Harener Weekblad 15-05-2017)

HAREN –  In de Nicolaaskerk in Haren is zondag 14 mei het 25 jarig jubileum van pastor Peter Vos gevierd. Het was een bijzondere en feestelijke viering, waarin hij samen met zijn zus pastor Schothorst-Vos is voorgegaan.

Pastor Peter Vos werd na zijn studie aan de Theologische Hogeschool In Utrecht benoemd als pastoraal werker in Noord Holland. Eerst in Heerhugowaard, daarna in Nieuwe Nieuwdorp. Op 1 oktober 1998 kwam hij naar het bisdom Groningen en kreeg een aanstelling in de Nicolaasparochie in Haren.

Sinds 1 januari 2017 is pastor Peter Vos werkzaam in de H. Hildegard van Bingenparochie. Deze nieuwe parochie is een fusie van de volgende vier parochies: de Salvator-Maria parochie en de Walfriedparochie in Groningen en de Sint Jozefparochie in Zuidhorn en de H. Nicolaasparochie in Haren. De vier parochies zijn gemeenschappen geworden van de nieuwe Hildegardparochie.

Pastor Vos is lid van het pastoresteam van deze nieuwe parochie, maar blijft de eerst aanspreekbare pastor voor de Nicolaaskerk en de Nicolaasgemeenschap in Haren.