Diocesane retraite: Verhalen over Franciscus van Assisi

vrijdag 13 december 2019

Veel verhalen doen over Franciscus de ronde. Verhalen geworteld in de geschiedenis, maar ook verhalen die ontsproten zijn aan de vrome volksfantasie. Verhalen die mondeling zijn overgeleverd voordat ze in diverse handschriften zijn doorgegeven. Verhalen die de weerbarstigheid van het optreden van Franciscus onder woorden brengen en die nog steeds te denken geven. In dit weekend willen we ons onderdompelen in de verhalende traditie die is ontstaan rond de heilige van Assisi. We proberen te ontdekken waarom de verhalen over hem nog steeds de moeite waard zijn om door te vertellen. Verhalen die ook bij de bedevaart van het bisdom naar Assisi volgend jaar ongetwijfeld naar voren komen. De retraite in het klooster Thuine staat open voor alle belangstellenden.

Programma diocesane retraite

Begeleiding: Peter Vermaat.

Datum: Vrijdag 13 december – Zondag 15 december 2019

Plaats: Klooster Thuine, Duitsland

Aankomst: 20.00 uur.  Vertrek: 16.00 uur

Opgave vóór 1 december 2019 bij het bisdom Groningen-Leeuwarden, e-mail: l.winter@bisdomgl.nl, tel. 050 – 4065888.

Inlichtingen: Peter Vermaat, tel. 0518 – 451751.