Ontmoetingsdag voor mensen die hun partner verloren hebben

Gepubliceerd op: 15 January 2018

Ontmoetingsdag voor mensen die hun partner verloren hebben

by | Jan 15, 2018 | Nieuws

Donderdag 15 maart 2018 van 10.00 tot 15.30 uur
‘De Ontmoeting’ Emmeloord
Europalaan 42, 8303 GK Emmeloord

Het verlies van je partner is heel ingrijpend. Je leven staat opeens op zijn kop en misschien vraag je je af hoe je verder kunt na dit verlies, en het leven weer de moeite waard kunt vinden.
In ieder geval is de verwerking van verlies, het hervinden van het leven zonder je partner, voor iedereen verschillend. Vele factoren spelen daarbij een rol. Vele mensen in je directe omgeving of daarbuiten proberen je daarbij tot steun te zijn.

De diocesane werkgroep Partnerverlies van het Bisdom Groningen-Leeuwarden is zo’n groep, die ú tot steun wil zijn bij het verwerken van uw verlies. Zij organiseert elk half jaar in telkens een andere regio een ‘Ontmoetingsdag’ voor mensen zoals u. Deze keer is dat de regio Zuidwest.

Het ‘ontmoeten’ staat op deze dag voorop. De dag is namelijk vooral bedoeld om de eigen ervaringen met andere mensen, die eveneens hun partner hebben verloren, te delen. Het is een dag, waarop u op verhaal mag komen en waarop u vrijelijk mag zeggen wat u er eigenlijk van vindt.

Na de dagopening zal pastor Bernard Buit uit Veendam een inleiding houden over verliesverwerking. Hij zal ook stilstaan bij de plaats,die God daarbij inneemt. De dag zal worden besloten met een korte viering.

Als u het prettig vindt, kunt u iemand uit uw omgeving meenemen.

Bijdrage in de kosten:

Er wordt van u een bijdrage in de kosten gevraagd van € 12,00. Daarvoor ontvangt u tevens koffie/thee en een lunch. Uw bijdrage kunt u op de dag zelf bij binnenkomst voldoen.

Opgave:

Wij willen u verzoeken zich vóór 7 maart 2018 op te geven. U kunt zich telefonisch en via de email aanmelden. Tel. 050-4065888
Email: l.winter@bisdomgl.nl
Na opgave ontvangt u rond 8 maart een programma, een routebeschrijving en verdere informatie over de ontmoetingsdag. Er is voldoende parkeerruimte.

Wij hopen op een goede en helende
ontmoetingsdag met u!

Namens de werkgroep Partnerverlies

voorzitter

Pastor Bernard Buit

Informatie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met :

Mevr. A.E. van Diepen-Galama, Tel. 0527-252418
Dhr. A.M.J. v.d. Rijdt, tel. 0527-615748
Mw. M.H.A. Steen-Blom, tel. 0516-850820
Mevr. A. van Mensvoort-Brugmans, tel. 0591-351605

Meer berichten

Overweging DOLP 9 augustus 2020

Overweging DOLP 9 augustus 2020

Overweging uit de viering onder leiding van parochianen (Carien Denissen en Wieke Schimmel) op zondag 9 augustus in de Jozefkerk Lezingen: 1 Koningen 19: 9a,11-13a ; Mattheüs 14: 22-33 God waar ben je? Petrus roept Jezus. Elia zoekt God. Elia roept God op de berg bij...

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen Vanaf 28 juni zijn er  weer vieringen in de eigen Jozefkerk.  Overigens kunt u elke zondag om 9.30 uur de viering in de Nicolaaskerk blijven volgen via de livestream. Maar… er zijn wel de nodige maatregelen nodig....

Oecumenische viering Raad van Kerken Zuidhorn zondag 21 juni

Oecumenische viering Raad van Kerken Zuidhorn zondag 21 juni

Op zondag 21 juni is er een online te volgen oecumenische viering van de Raad van Kerken Zuidhorn om 11 uur. Pastor Myriam Oosting zal hierin namens onze H. Hildegardparochie voorgaan. Aram Kooistra-Pourjafar zal namens onze Jozefgemeenschap mee voorgaan. Paulien...