Vastenactie-Activiteiten

Gepubliceerd op: 12 maart 2020

Ook dit jaar willen we ons inzetten voor de Vastenactie. Het thema van de Vastenactie is Werken aan je toekomst. We willen de mensen in Zambia, Sierra Leone en Bangladesh in staat stellen een beroepsopleiding te volgen. Want 1 jaar extra scholing levert tot 10% meer inkomen op. Lukt het ons om een klaslokaal in te richten voor € 650,-, of gaan we voor het opstarten van een bromfietswerkplaats á € 1200,-, of kunnen we voor € 2000,- een kippenhok realiseren?
We zijn natuurlijk optimistisch en leggen de lat hoog. Daarom organiseren we activiteiten.

 

 • *Elke viering is er een extra collecte voor de Vastenactie. De laatste is op Witte Donderdag.
 • *Zondag 1 en 15 maart is er koffiedrinken na de viering met eigen gebakken cake of koek. Deze keren niet gratis. Voor koffie met cake vragen we € 2,- voor het project.
 • *Zondag 1 maart na de viering Salvatorcafé. Thea vertelt ons over het project van de Vastenactie: Werken aan je toekomst! Tevens verkopen we dan het 40-dagen bezinningsboekje Op weg naar Pasen ad € 7,50.
 • *Zondag 8 maart na de viering verkoop van boterkoek, cupcakes en cake met cranberry’s om mee te nemen. Per 4 stuks € 2,-.
 • *Zondag 22 maart na de viering verkoop van kleine zakjes paaseitjes ad €2,50
 • *Maandag 23 maart 18.00 uur Immanuëlkerk de gezamenlijke Vastenmaaltijd. Dit was 3 jaar lang bij ons in de kerk, maar dit jaar organiseert de Immanuëlkerk het. We starten met een bezinnende viering en gaan dan samen aan tafel. Kosten: vrijwillige bijdrage. Opgave graag bij Lida Heethuis lida.heethuis@gmail.com of 0641508200.
 • *Zondag 29 maart na de viering Koffiestop. Geen verkoop van materialen, geen veiling, geen rad van fortuin, maar een soort miljoenenjacht. Er staan koffertjes waarin een bon zit waarop een prijs staat. We verkopen lootjes. Als u het lootje heeft dat getrokken wordt, mag u een koffertje kiezen en wie weet heeft u de hoofdprijs! Tevens verkopen we pannenkoeken ad €2,50 p/s.
 • *Donderdag 2 april 20.00 uur parochiezaal Paaskaarsen maken
  Een huispaaskaars kunt u kant en klaar kopen, maar het is ook heel mooi om zelf uw paaskaars te maken. U kunt dan de symboliek kiezen die bij u past. Er is materiaal aanwezig. Het is wel handig om zelf een mesje mee te nemen. De kosten zijn € 7,50, waarvan € 2,50 is bestemd voor de Vastenactie. Aanmelden kan bij Mieke Mulder miekemulthie@hotmail.com
 • *Zondag 5 april na de viering verkoop van eigengemaakte pindarotsjes

  De vastenactiewerkgroep, Hedwig, Marleen, Gonnie, Mieke, Thea en Lida.

Meer berichten

Week van gebed voor eenheid 2021

Week van gebed voor eenheid 2021

ANDERS DAN ANDERS Van zondag 17 tot zaterdag 24 januari 2021 kan iedereen weer meedoen met de jaarlijkse Week van Gebed. In Groningen wordt dit georganiseerd door een werkgroep met mensen uit verschillende achtergronden. Ze doen dit op verzoek van de Raad van Kerken...

Salvator nieuwsbrief 17 januari

Salvator nieuwsbrief 17 januari

Blijf in mijn liefde In deze nieuwsbrief willen we uw aandacht vragen voor de Week van het gebed, die loopt van 17-24 januari 2021. Het thema voor de hele week is: blijf in mijn liefde. Deze woorden komen uit Johannes 15:5-9. Ze vormen een deel van wat Jezus de...

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Elke zondag worden er vieringen gehouden worden in de eigen Jozefkerk. Overigens kunt u elke zondag om 9.30 uur de viering in de Nicolaaskerk blijven volgen via de livestream. Maar… er zijn wel de nodige maatregelen nodig. Er mag maar een beperkt aantal mensen...