Vier nu Allerheiligen en Allerzielen

Gepubliceerd op: 13 oktober 2023

www.Vier.nu is de website over de belangrijke christelijke hoogfeesten. De site roept iedereen op om zoveel mogelijk hoogfeesten mee te vieren in de eigen plaatselijke Kerk. Op dit moment vraagt de site aandacht voor Allerheiligen en Allerzielen op 1 en 2 november. Voor onze parochie H. Hildegard van Bingenparochie staat een vieringenrooster online. Daar kunt u zien welke vieringen wij organiseren onder het motto ‘Vier.nu Allerheiligen!’. U bent daarbij van harte welkom.

Allerheiligen is, evenals Allerzielen, geen officiële feestdag in Nederland. Maar het is wel een belangrijk hoogfeest binnen de katholieke kerk. Met Allerheiligen worden bekende en onbekende heiligen herdacht en geëerd. De dag na Allerheiligen is het Allerzielen; op deze dag bidt de Katholieke Kerk voor alle overledenen die nog niet bij God in de hemel zijn.

Met de oproep ‘Vier Allerheiligen’ benadrukt de Rooms-Katholieke Kerk het belang om samen dit hoogfeest te vieren. Als lokale kerk nodigen we u ook graag van harte uit om bij deze vieringen in onze eigen parochie aanwezig te zijn. Op onze site kunt u zien waar en wanneer alle vieringen zijn.

Graag wijzen wij u ook op de landelijke website www.vier.nu. Deze biedt een aantal handige links en downloads die allemaal inspirerend en informatief zijn voor en over het vieren van Allerheiligen en Allerzielen. Zo worden kernbegrippen, tradities en vieringen uitgelegd en biedt de site nog veel meer.

Kijk voor meer informatie op de parochiesite, https://www.hildegardparochie.nl/  maar ook op Vier.nu en doe mee: Vier Allerheiligen en Allerzielen samen in de kerk!

Meer berichten

Kerstconcert met samenzang 17 december 2023

Kerstconcert met samenzang 17 december 2023

Kerstconcert met samenzang op 17 december 2023 De evenementencommissie van de H. Nicolaaskerk organiseert op zondagmiddag 17 december weer een mooi Kerstconcert in de kerk. Er is samenzang, het Nicolaas-projectkoor o.l.v. Trevor Mooijman zingt samen met koor- en...

800 jaar kerststal: leef toe naar Kerstmis met de website Vier.nu

800 jaar kerststal: leef toe naar Kerstmis met de website Vier.nu

Kerstmis staat voor de deur. Met de website Vier.nu leeft u toe naar dit belangrijke christelijke hoogfeest. Dit jaar is er op de site speciale aandacht voor de kerststal, want het is precies 800 jaar geleden dat de eerste levende kerststal werd ingericht. In aanloop...

Dag van het Jodendom 14 Januari 2024

Dag van het Jodendom 14 Januari 2024

LEF / LEV DAG VAN HET JODENDOM 14 JANUARI 2024 Op initiatief van de Nederlandse bisschoppen wordt in Nederland, evenals in vele andereEuropese landen, rond 17 januari 2024 de Dag van het Jodendom gehouden. Dit jaar is hetthema: LEF / LEV. THEMA: LEF/ LEV Wat betekent...