Vieringen augustus

Jozefkerk, De Gast 38
9801 AE Zuidhorn

In het algemeen geldt:

• De vieringen op 21 en 28 juni zijn toegankelijk voor 30, daarna voor maximaal 100 mensen.
  • U kunt reserveren via uw eigen locatie voor de vieringen van 21 en 28 juni. U vindt het e-mailadres en telefoonnummer in uw lokale nieuwsbrief en op deze website. Op dit e-mailadres en telefoonnummer kunt u ook uw misintenties kwijt.
  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft, hoest, niest of koorts heeft, ook als u gereserveerd heeft.
  • Er is beperkte toegang tot het toilet, ga thuis vooraf of na de viering.
  • Houd voor, tijdens en na de viering 1,5 meter afstand tot elkaar.

Protocol Hildegardparochie: Het Nieuwe Vieren

Begin van de viering:

• Er is één toegangsdeur en looproute.
  • Volg instructies van de gastheer of gastvrouw.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst bij de desinfectiezuil.
  • Loop naar uw plaats: direct of via Maria indien aanwezig
  • Zitplaatsen zijn aangegeven door middel van een liturgieblad.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van de GVL.

Tijdens de viering:

• Er zijn geen misdienaars, er is geen koor. De muziek wordt verzorgd door een organist en/of cantor(en).
  • Het lichaam, met name het gezicht, niet aanraken: het kruisteken wordt ‘in de lucht’ gemaakt.
  • Vredeswens: door een hoofdknikje, een hand op het hart of het ‘namastégebaar’.

Communie:

• De koster zal u uitnodigen voor de communie.
  • Desgewenst kunt u vooraf aan het ontvangen nogmaals de handen desinfecteren met door uzelf meegenomen flaconnetje desinfectiemiddel of doekje.
  • De looprichting is zoals u gewend bent.
  • De voorganger en/of lector dragen een gezichtsmasker.
  • U ontvangt de hostie via een communietangetje direct op de hand of desgewenst op een schone (witte) (zak)doek.

Einde van de viering:

• De koster zal u uitnodigen om de bank te verlaten.
  • U volgt de aangegeven looproute naar buiten. In het algemeen is dat de gebruikelijke route.
  • U kunt uw bijdrage achterlaten in de collecteschaal vlakbij de uitgang.
  • Uw liturgieblad kunt u meenemen of achterlaten in de betreffende bak bij de uitgang.
  • Er zal tot nader order geen koffie/thee geschonken worden na de viering.

Vieringen augustus

Via livestream mee vieren/kijken op de pc/tablet/Ipad/smartphone. Vanuit de Nicolaaskerk in Haren.