Voedselbank Stad Groningen Corona Nieuwsbrief

Gepubliceerd op: 29 March 2020

Voedselbank Stad Groningen Corona Nieuwsbrief

Beste allemaal,

Premier Rutte heeft vanavond gesproken. Het kabinet zet in op scenario 1 (weerstand opbouwen). De winkels gaan (nog) niet dicht. Wel verwachten we dat het hamsteren van voedsel en non-food zoals toiletpapier en Paracetamol nog door zal gaan. Dit verstoort echter juist de aanvoerlijnen van de supermarktketens. Onze Voedselbank heeft een crisisteam gevormd dat vanmiddag bijeen is geweest (bestuur en beide bedrijfsleiders ondersteunt door  de beide toekomstige bestuurders Maria Jongsma en Monique Bueving). De belangrijkste maatregelen die ons voor ogen staan zijn:

  • Zo lang dat kan zullen we voedsel verstrekken
  • We bereiden ons voor dat we het voedsel bij de cliënten gaan brengen, maar dat is een operatie die veel tijd kost om dat goed voor te bereiden.
  • We hebben studenten gevraagd ons te helpen, ook via de stichting Present
  • Het Feithhuis gaat voor ons dagelijks maaltijden bereiden. Met als start a.s. donderdag. Per dag 400 maaltijden en we kunnen fors opschalen. Op die manier hebben we een vaste stroom gezond voedsel om haperingen in aanbod door vooral hamsteren goed op te kunnen vangen.
  • De veiligheid van ons personeel is ons dierbaar en we zijn dankbaar dat ons team zich zo wil inzetten voor haar medemens. Diep respect!
  • Persberichten helpen goed! Er wordt veel eten gebracht en opgehaald.

 

De RIKI Stichting heeft een fantastisch aanbod gedaan om tienduizenden producten te leveren die bestemd waren voor paascadeaus voor ouderen maar niet bezorgd kunnen worden!

Nu een oproep aan onze sponsoren en diaconieën van kerken:

Anrico Maat en Paul Papo zijn de beide eigenaren van het Feithhuis. Zij hebben samen met de manager van het Feithhuis het maken van maaltijden voor de allerarmsten bedacht. Vanochtend heeft onze voorzitter Ulfert Molenhuis het plan operationeel gemaakt. Donderdag wordt er met koken begonnen en bedrijven kunnen leveren, waardoor ze wellicht overeind kunnen blijven. We starten met 400-600 maaltijden per dag en kunnen opschalen naar maar liefst 1.000 per dag. De kostprijs per maaltijd is slechts € 2,50 (uitsluitend voor de inkoop van ingrediënten en verpakkingen). Voor  de duur van acht weken is dat ongeveer  € 80.000. Willen sponsoren en kerken ons hiervoor ondersteunen? Dat kan op bankrekeningnummer van de Voedselbank stad Groningen NL53RABO0329449028 o.v.v.

Feithhuis. Wij danken u bij voorbaat! Voor meer informatie: Ulfert Molenhuis T 06 55737657.

Bestuur en bedrijfsleiding

Meer berichten

Vieringen in de Emmauskerk v.a. 19 juni

Vieringen in de Emmauskerk v.a. 19 juni

Op zondag 19 juni mogen we in de Emmauskerk met een dienst o.l.v. parochianen weer gaan vieren. Wel zullen we ons allerlei beperkingen moeten opleggen. Natuurlijk handen ontsmetten bij binnenkomst, 1 ½ meter afstand houden van elkaar en zo meer. We beraden ons nog hoe...

Pinksterbrief Nederlandse bisschoppen

Pinksterbrief Nederlandse bisschoppen

‘Mogen wij u een vraag stellen?’ 28 mei 2020 ‘Mogen wij u een vraag stellen? Hoe denkt u dat u zich zult voelen als u een dezer dagen weer naar de kerk kunt gaan?’ Hiermee opent de brief aan gelovigen van de Nederlandse R.-K. bisschoppen voor Pinksteren 2020. De vraag...

Standaard- of formuliergebeden

Standaard- of formuliergebeden

Jaren geleden was ik bij een lezing van iemand die van protestant katholiek was geworden. Het was voor haar een verademing dat ook een standaardgebed als gebed kon worden beschouwd. Dat was nieuw voor haar. Zij kwam uit een protestantse traditie waarin een gebed...