Voedselbank Stad Groningen Corona Nieuwsbrief

Gepubliceerd op: 29 March 2020

Voedselbank Stad Groningen Corona Nieuwsbrief

Beste allemaal,

Premier Rutte heeft vanavond gesproken. Het kabinet zet in op scenario 1 (weerstand opbouwen). De winkels gaan (nog) niet dicht. Wel verwachten we dat het hamsteren van voedsel en non-food zoals toiletpapier en Paracetamol nog door zal gaan. Dit verstoort echter juist de aanvoerlijnen van de supermarktketens. Onze Voedselbank heeft een crisisteam gevormd dat vanmiddag bijeen is geweest (bestuur en beide bedrijfsleiders ondersteunt door  de beide toekomstige bestuurders Maria Jongsma en Monique Bueving). De belangrijkste maatregelen die ons voor ogen staan zijn:

  • Zo lang dat kan zullen we voedsel verstrekken
  • We bereiden ons voor dat we het voedsel bij de cliënten gaan brengen, maar dat is een operatie die veel tijd kost om dat goed voor te bereiden.
  • We hebben studenten gevraagd ons te helpen, ook via de stichting Present
  • Het Feithhuis gaat voor ons dagelijks maaltijden bereiden. Met als start a.s. donderdag. Per dag 400 maaltijden en we kunnen fors opschalen. Op die manier hebben we een vaste stroom gezond voedsel om haperingen in aanbod door vooral hamsteren goed op te kunnen vangen.
  • De veiligheid van ons personeel is ons dierbaar en we zijn dankbaar dat ons team zich zo wil inzetten voor haar medemens. Diep respect!
  • Persberichten helpen goed! Er wordt veel eten gebracht en opgehaald.

 

De RIKI Stichting heeft een fantastisch aanbod gedaan om tienduizenden producten te leveren die bestemd waren voor paascadeaus voor ouderen maar niet bezorgd kunnen worden!

Nu een oproep aan onze sponsoren en diaconieën van kerken:

Anrico Maat en Paul Papo zijn de beide eigenaren van het Feithhuis. Zij hebben samen met de manager van het Feithhuis het maken van maaltijden voor de allerarmsten bedacht. Vanochtend heeft onze voorzitter Ulfert Molenhuis het plan operationeel gemaakt. Donderdag wordt er met koken begonnen en bedrijven kunnen leveren, waardoor ze wellicht overeind kunnen blijven. We starten met 400-600 maaltijden per dag en kunnen opschalen naar maar liefst 1.000 per dag. De kostprijs per maaltijd is slechts € 2,50 (uitsluitend voor de inkoop van ingrediënten en verpakkingen). Voor  de duur van acht weken is dat ongeveer  € 80.000. Willen sponsoren en kerken ons hiervoor ondersteunen? Dat kan op bankrekeningnummer van de Voedselbank stad Groningen NL53RABO0329449028 o.v.v.

Feithhuis. Wij danken u bij voorbaat! Voor meer informatie: Ulfert Molenhuis T 06 55737657.

Bestuur en bedrijfsleiding

Meer berichten

Overweging DOLP 9 augustus 2020

Overweging DOLP 9 augustus 2020

Overweging uit de viering onder leiding van parochianen (Carien Denissen en Wieke Schimmel) op zondag 9 augustus in de Jozefkerk Lezingen: 1 Koningen 19: 9a,11-13a ; Mattheüs 14: 22-33 God waar ben je? Petrus roept Jezus. Elia zoekt God. Elia roept God op de berg bij...

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen Vanaf 28 juni zijn er  weer vieringen in de eigen Jozefkerk.  Overigens kunt u elke zondag om 9.30 uur de viering in de Nicolaaskerk blijven volgen via de livestream. Maar… er zijn wel de nodige maatregelen nodig....

Oecumenische viering Raad van Kerken Zuidhorn zondag 21 juni

Oecumenische viering Raad van Kerken Zuidhorn zondag 21 juni

Op zondag 21 juni is er een online te volgen oecumenische viering van de Raad van Kerken Zuidhorn om 11 uur. Pastor Myriam Oosting zal hierin namens onze H. Hildegardparochie voorgaan. Aram Kooistra-Pourjafar zal namens onze Jozefgemeenschap mee voorgaan. Paulien...