Voedselbank Stad Groningen Corona Nieuwsbrief

Gepubliceerd op: 29 March 2020

Voedselbank Stad Groningen Corona Nieuwsbrief

Beste allemaal,

Premier Rutte heeft vanavond gesproken. Het kabinet zet in op scenario 1 (weerstand opbouwen). De winkels gaan (nog) niet dicht. Wel verwachten we dat het hamsteren van voedsel en non-food zoals toiletpapier en Paracetamol nog door zal gaan. Dit verstoort echter juist de aanvoerlijnen van de supermarktketens. Onze Voedselbank heeft een crisisteam gevormd dat vanmiddag bijeen is geweest (bestuur en beide bedrijfsleiders ondersteunt door  de beide toekomstige bestuurders Maria Jongsma en Monique Bueving). De belangrijkste maatregelen die ons voor ogen staan zijn:

  • Zo lang dat kan zullen we voedsel verstrekken
  • We bereiden ons voor dat we het voedsel bij de cliënten gaan brengen, maar dat is een operatie die veel tijd kost om dat goed voor te bereiden.
  • We hebben studenten gevraagd ons te helpen, ook via de stichting Present
  • Het Feithhuis gaat voor ons dagelijks maaltijden bereiden. Met als start a.s. donderdag. Per dag 400 maaltijden en we kunnen fors opschalen. Op die manier hebben we een vaste stroom gezond voedsel om haperingen in aanbod door vooral hamsteren goed op te kunnen vangen.
  • De veiligheid van ons personeel is ons dierbaar en we zijn dankbaar dat ons team zich zo wil inzetten voor haar medemens. Diep respect!
  • Persberichten helpen goed! Er wordt veel eten gebracht en opgehaald.

 

De RIKI Stichting heeft een fantastisch aanbod gedaan om tienduizenden producten te leveren die bestemd waren voor paascadeaus voor ouderen maar niet bezorgd kunnen worden!

Nu een oproep aan onze sponsoren en diaconieën van kerken:

Anrico Maat en Paul Papo zijn de beide eigenaren van het Feithhuis. Zij hebben samen met de manager van het Feithhuis het maken van maaltijden voor de allerarmsten bedacht. Vanochtend heeft onze voorzitter Ulfert Molenhuis het plan operationeel gemaakt. Donderdag wordt er met koken begonnen en bedrijven kunnen leveren, waardoor ze wellicht overeind kunnen blijven. We starten met 400-600 maaltijden per dag en kunnen opschalen naar maar liefst 1.000 per dag. De kostprijs per maaltijd is slechts € 2,50 (uitsluitend voor de inkoop van ingrediënten en verpakkingen). Voor  de duur van acht weken is dat ongeveer  € 80.000. Willen sponsoren en kerken ons hiervoor ondersteunen? Dat kan op bankrekeningnummer van de Voedselbank stad Groningen NL53RABO0329449028 o.v.v.

Feithhuis. Wij danken u bij voorbaat! Voor meer informatie: Ulfert Molenhuis T 06 55737657.

Bestuur en bedrijfsleiding

Meer berichten

Nieuwsbericht Pinksteren voor ouders met kinderen

Nieuwsbericht Pinksteren voor ouders met kinderen

We hebben gevierd dat Jezus terugging naar zijn Vader met Hemelvaart. Maar Jezus heeft ons zijn Geest beloofd. Angelike Chardon en Pastor Myriam hebben een filmpje met vertelplaten opgenomen: ...

Overweging 10 mei Moederdag

Overweging 10 mei Moederdag

Jaar A Pasen 5 overweging (moederdag) In de afgelopen weken hebben we telkens geprobeerd om in de livestream vieringen een bijzondere afbeelding te laten zien en ook om lectoren of attributen uit een van de vier locaties te betrekken. Vorige week, toen de bisschop te...

Kindernieuwsbrief voor Moederdag

Kindernieuwsbrief voor Moederdag

Moederdag Wil jij je moeder ook blij maken met een mooie bloem? Dan hebben we een heel leuk knutselidee voor jou. Jullie kunnen ook samen nadenken waarom het een goed idee is dat we ieder jaar Moederdag vieren en Vaderdag. Pappa's en mamma's zijn heel belangrijk voor...