Voedselbank Stad Groningen Corona Nieuwsbrief

Gepubliceerd op: 29 maart 2020

Voedselbank Stad Groningen Corona Nieuwsbrief

Beste allemaal,

Premier Rutte heeft vanavond gesproken. Het kabinet zet in op scenario 1 (weerstand opbouwen). De winkels gaan (nog) niet dicht. Wel verwachten we dat het hamsteren van voedsel en non-food zoals toiletpapier en Paracetamol nog door zal gaan. Dit verstoort echter juist de aanvoerlijnen van de supermarktketens. Onze Voedselbank heeft een crisisteam gevormd dat vanmiddag bijeen is geweest (bestuur en beide bedrijfsleiders ondersteunt door  de beide toekomstige bestuurders Maria Jongsma en Monique Bueving). De belangrijkste maatregelen die ons voor ogen staan zijn:

  • Zo lang dat kan zullen we voedsel verstrekken
  • We bereiden ons voor dat we het voedsel bij de cliënten gaan brengen, maar dat is een operatie die veel tijd kost om dat goed voor te bereiden.
  • We hebben studenten gevraagd ons te helpen, ook via de stichting Present
  • Het Feithhuis gaat voor ons dagelijks maaltijden bereiden. Met als start a.s. donderdag. Per dag 400 maaltijden en we kunnen fors opschalen. Op die manier hebben we een vaste stroom gezond voedsel om haperingen in aanbod door vooral hamsteren goed op te kunnen vangen.
  • De veiligheid van ons personeel is ons dierbaar en we zijn dankbaar dat ons team zich zo wil inzetten voor haar medemens. Diep respect!
  • Persberichten helpen goed! Er wordt veel eten gebracht en opgehaald.

 

De RIKI Stichting heeft een fantastisch aanbod gedaan om tienduizenden producten te leveren die bestemd waren voor paascadeaus voor ouderen maar niet bezorgd kunnen worden!

Nu een oproep aan onze sponsoren en diaconieën van kerken:

Anrico Maat en Paul Papo zijn de beide eigenaren van het Feithhuis. Zij hebben samen met de manager van het Feithhuis het maken van maaltijden voor de allerarmsten bedacht. Vanochtend heeft onze voorzitter Ulfert Molenhuis het plan operationeel gemaakt. Donderdag wordt er met koken begonnen en bedrijven kunnen leveren, waardoor ze wellicht overeind kunnen blijven. We starten met 400-600 maaltijden per dag en kunnen opschalen naar maar liefst 1.000 per dag. De kostprijs per maaltijd is slechts € 2,50 (uitsluitend voor de inkoop van ingrediënten en verpakkingen). Voor  de duur van acht weken is dat ongeveer  € 80.000. Willen sponsoren en kerken ons hiervoor ondersteunen? Dat kan op bankrekeningnummer van de Voedselbank stad Groningen NL53RABO0329449028 o.v.v.

Feithhuis. Wij danken u bij voorbaat! Voor meer informatie: Ulfert Molenhuis T 06 55737657.

Bestuur en bedrijfsleiding

Meer berichten

Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

Afgelopen dinsdag zagen we op TV de "persco" van de regering met de aankondiging van nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Naar aanleiding van de eerdere ophef over aantallen kerkbezoekers elders in het land, hebben de Nederlandse...

Nieuwsbrief Salvator 14 oktober 2020

Nieuwsbrief Salvator 14 oktober 2020

Beste parochianen, Bij het opstellen van deze nieuwsbrief is het duidelijk dat het coronavirus wederom ons stevig in de greep houdt. In heel Nederland, maar ook bij ons in de buurt. Veiligheidsregio Groningen is van niveau ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’ op het...

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelen

  Vieringen in de Sint-Jozefkerk met coronamaatregelenUpdate 14-10-2020 Vanaf 28 juni 2020 zijn er weer vieringen in de eigen Jozefkerk.  Overigens kunt u elke zondag om 9.30 uur de viering in de Nicolaaskerk blijven volgen via de livestream. Maar… er zijn wel de...