...

Activiteiten Jozef

Activiteiten Jozef

Waarom fairtrade-producten?

 • Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dit betekent dat producenten van fairtrade-producten een eerlijke prijs krijgen voor het product, en dat er eerlijke lonen betaald worden. Fairtrade is een duurzame vorm van handel, omdat door de eerlijke lonen de lokale bevolking een echte kans krijgt op een beter leven. Met de extra inkomsten worden scholen gebouwd, waterputten aangelegd, sanitaire voorzieningen gemaakt en nog veel meer. Fairtrade-producten maken voor deze mensen het verschil tussen overleven en zich ontwikkelen.
  Eerlijk loon In onze welvarende samenleving consumeren we dagelijks heel wat af. Veel van onze consumptiegoederen zoals kleding en voedingswaren (cacao, koffie, suiker, thee etc.) komen uit ontwikkelingslanden. Helaas krijgen de werknemers in deze landen vaak extreem lage lonen waarvoor zij vaak onder slechte omstandigheden hard moeten werken.
  Het is ook geen uitzondering dat er kinderen voor onze consumptiegoederen werken.
  Criteria voor Max Havelaar fairtrade-producten zijn: verantwoorde prijzen, leefbare lonen, verantwoorde arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid, geen gedwongen arbeid, gelijke kansen voor mannen en vrouwen, zorg voor het milieu, contracten afsluiten voor een langere periode, transparantie.
 • Wat kun je doen? Zolang wij altijd de goedkoopste chocola of spijkerbroek kopen, zullen er altijd mensen in armere landen uitgebuit worden. Onze keuzes hier hebben namelijk veel invloed op de landen daar.
  Dus wat is er nu mooier dan gewoon consumeren wat we toch altijd al doen en daarbij gelijk de wereld een beetje eerlijker maken. Inmiddels kun je in veel supermarkten fairtrade-producten kopen; let op het Max Havelaar-keurmerk.
 • Geef een fairtrade-cadeau! Als je iemand een cadeau wilt geven is het zeker niet je bedoeling dat andere mensen hiervoor uitgebuit worden. Geef fairtrade-producten en je weet zeker dat je iedereen blij maakt met je cadeau.
  In Fairtrade-winkels vind je prachtige en originele artikelen maar ook bijvoorbeeld de beroemde 100% slaafvrije chocola van Tony Chocolonely. En als je niet weet wat je moet geven kun je ook een fairtrade-cadeaubon geven. Kijk hier: http://fairtradecadeaubon.nl.
 • Om het je nog een beetje makkelijker te maken kun je bij ons in de pastorie regelmatig na de viering fairtrade-producten kopen. Vaak is er op de eerste zondag van de maand fairtrade-verkoop.
 • Voor meer informatie: Carien Denissen, e-mail: dia.jozef@hildegardparochie.nl
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.