Walfriedgemeenschap

Catalogus Interkerkelijke Bibliotheek

Interkerkelijke bibliotheek Emmauskerk

Vijf jaar geleden heb ik samen met de voormalige Vereniging van Kerken in Lewenborg de interkerkelijke bibliotheek een breder draagvlak kunnen geven. Ik werk samen met pastor rev. mw. J.J. van Mourik van de evangelisch ingestelde  Herstelgemeente of Restoration Church. Ik  verzorg samen met haar de uitleen van religieuze boeken  in de Emmauskerk (zij kerken op de zondagmiddag in de Emmauskerk).

Omdat het vaak moeilijk is een keuze te maken uit de veelheid aan boeken, maken we 1 keer per maand op de 1e zondag van de maand na  de oecumenisch dienst van 10 uur een boekentafel. Daarop leggen we boeken, die én bij de tijd van het jaar passen én bij het thema van de oecumenische dienst. En natuurlijk ook boeken, die recent zijn verschenen bij uitgeverijen. We schaffen regelmatig nieuwe boeken aan. En natuurlijk kunt u altijd op de schuine legplanken kijken. Aan het eind van het jaar gaan we oude  boeken verkopen á 1 euro per stuk.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs! We zijn elke donderdagavond  van 19.30 uur tot 20.30 uur. en na elke oecumenische dienst op de eerste zondag van de maand voor uitleen aanwezig. Sinds kort is er op de KBO-middagen in de Emmauskerk 1 keer per maand ook een mogelijkheid om boeken te lenen. De bibliotheek is dicht  in alle basisschoolvakanties en op feestdagen, die op donderdag vallen.

Ineke Siersema en Jacoba van Mourik

Catalogus inzien?

U kunt hier alle boeken zien in de interkerkelijke bibliotheek zien.