Jozefgemeenschap

Welkom

Jongeren Jozef

Jongeren actief op Jozeflocatie

Na de zomervakantie 2019 begonnen wij met de jongeren aan een nieuw project: ’de tien geboden’. Dit project zouden we dan in juli 2020 afsluiten met een jongerenviering.

Op zondag 8 maart 2020 maakten we in groepjes foto’s om de tien geboden in onze eigen tijd te plaatsen.

‘Bewonder geen andere goden naast mij’

‘Gebruik mijn naam niet als scheldwoord’

 

In december 2019 hadden we onze jaarlijkse Sinterklaasavond met pakjes en het dobbelsteenspel. Wie gaat het met het grappigste cadeau of de lekkerste chocola naar huis…? Wie verzint de gekste opdracht? Wie kan de hoogste toren bouwen van pepernoten?

Advent 2019

In de Advent van 2019 haalden de jongeren geld op met de verkoop van zelfgemaakte kerststukjes en het mede-organiseren van een kerstmaaltijd voor parochianen uit de Jozefgemeenschap. Het toetje was gemaakt door de jongeren! Mmmmm…
De opbrengst van de Advent-acties ging naar Camping ‘Polemonium’ in Opende, een camping voor mensen met weinig geld.

Vanwege de Corona-pandemie zijn de jongeren na zondag 8 maart 2020 niet meer bij elkaar geweest. We hadden zoveel leuke plannen en ideeën….

Advent 2020

Maar… op zaterdag 19 december 2020 hebben de jongeren in kleine groepjes (met hulp van ouders) toch weer kerststukjes gemaakt. De kerststukjes zijn naar ouderen gebracht die vanwege de corona-maatregelen veel thuis zitten. Hartverwarmend!

Bedankt jongens en meisjes! We gaan in 2021 weer verder!
We hopen dat er ook weer nieuwe jongeren bij de groep aan sluiten. Je bent welkom vanaf 12 jaar. Kom je ook een keer kijken?

Corina en Carien, werkgroep jongerencatechese