Jozefgemeenschap

Welkom

Kinderen Jozef

Terugblik Kindernevendienst 2020

Op zondag 2 februari vierden we in de gezinsviering met pastor Myriam ‘Maria Lichtmis’ met veel lichtjes in de kerk.

In het begin van 2020 gingen we bezig met het project voor de Vastenactie ‘Werken aan je toekomst’. En we lazen verhalen over aartsvader Abraham in de woestijn. We gingen naar aanleiding van het verhaal van Abraham tentjes maken, omdat Abraham en zijn familie in tenten woonden.

Tijdens de lockdown in het voorjaar konden we niet samen komen…. Wij gingen via de Nieuwsbrief thuis verder met activiteiten voor de kinderen.  We maakten een mooie compilatie van foto’s van de Palmpasenstokken.

Eind juni konden we weer samen komen in de pastorie voor de kindernevendienst. We doen vaak spelletjes die met Bijbel en de betekenis in het daagelijks leven (waarden en normen) te maken hebben.

In oktober vierden wij Dierendag en St. Franciscus. We hebben toen grappige dieren gemaakt in een mobiel van gerecycled materiaal. We hebben het gehad over duurzaamheid. We moeten zuinig zijn op de schepping. Plastic is afval dat de natuur vervuild en schade brengt aan dieren.

In november hebben we een appelboom geplant in de pastorietuin. De boom staat symbool voor het delen van de vruchten van de aarde. Bovendien duurt het enkele jaren voordat hij vrucht draagt. Ook dat is symbolisch: het vraagt soms wat geduld om resultaten te zien van ons hard werken!

Het adventsproject was ‘Delen met anderen’. Op Eerste Kerstdag hadden we een mooie gezinsviering!  We hadden bij de kindernevendienst kleine kerststalletjes gemaakt en deze hebben we naar oudere mensen gebracht die door de corona-maatregelen thuis zitten.

Kom je ook meedoen in 2021??

Aram, Colinda, Elisa, Tea en Paulien