Actie Kerkbalans 2024

Volg de parochie ook op sociale media:

Gepubliceerd op: 2 februari 2024

Beste medeparochiaan,

Het is in 2024 de vijftigste keer dat de actie Kerkbalans landelijk wordt gehouden. “Geef vandaag voor de kerk van morgen”, ziet u hiernaast als motto staan.

Vitaliteit

Dat motto sluit helemaal aan bij waar we als parochiebestuur mee bezig zijn: hoe kunnen we vandaag ervoor zorgen dat we ook morgen nog een vitale parochie zijn? Vitaal: “krachtig en energiek” geeft het woordenboek als omschrijving.
Bij “vitaal” denken we in de eerste plaats aan onze parochianen en vrijwilligers. Het worden er minder, hun gemiddelde leeftijd wordt hoger, het aantal vrijwilligerstaken dat ieder van hen heeft, wordt groter.
We denken ook aan onze kerkgebouwen: ze vragen veel onderhoud, ze warm stoken in de winter is kostbaar.
En natuurlijk denken we ook aan de financiën: waar blijven we alles van betalen: onze pastores, onze gebouwkosten, de vieringen?

Kerkbalans

U kunt daar bij helpen! Velen van u doen dat al, gelukkig. U kunt met ons (blijven) meedenken over de toekomst. U kunt vrijwilligerstaken (blijven) uitvoeren. En waar het in deze brief natuurlijk vooral om gaat: u kunt de actie Kerkbalans (blijven) steunen. We zijn blij met alles wat u (extra) kunt missen.
Laten we er samen voor zorgen dat we een vitale parochie blijven.

Met vriendelijke groet, het parochiebestuur:
Arjen Jellema pr.
Benno Haarman
Ria de Kleijn
Aad Stolwijk
Louk Costongs

Meer berichten

Boodschap van paus Franciscus – 32e Wereldziekendag

Boodschap van paus Franciscus – 32e Wereldziekendag

BOODSCHAP VAN DE HEILIGE VADER FRANCISCUS VOOR DE 32e WERELDZIEKENDAG 11 februari 2024 "Het is niet goed voor de mens om alleen te zijn”. Zorgen voor de zieken door te zorgen voor relaties "Het is niet goed dat de mens alleen blijft" (Gen 2,18). Vanaf het begin heeft...

Boodschap van paus Franciscus – Veertigdagentijd

Boodschap van paus Franciscus – Veertigdagentijd

Boodschap van de Heilige Vader voor de Veertigdagentijd 2024 God leidt ons door de woestijn naar de vrijheid   Geliefde broeders en zusters,           Wanneer onze God zich openbaart, begint de vrijheid: “Ik ben de HEER uw God, die u heb weggeleid uit Egypte, het...

Column van de bisschop

Column van de bisschop

De mens kan over eeuwig leven nadenken De evolutietheorie heeft aan het licht gebracht dat er tussen dier en mens overeenkomsten zijn. Hoe we de verhouding tussen schepping en evolutie moeten zien laat ik nu even in het midden. De catechismus zegt er weinig over. Dat...