Actie Kerkbalans 2024

Volg de parochie ook op sociale media:

Gepubliceerd op: 2 februari 2024

Beste medeparochiaan,

Het is in 2024 de vijftigste keer dat de actie Kerkbalans landelijk wordt gehouden. “Geef vandaag voor de kerk van morgen”, ziet u hiernaast als motto staan.

Vitaliteit

Dat motto sluit helemaal aan bij waar we als parochiebestuur mee bezig zijn: hoe kunnen we vandaag ervoor zorgen dat we ook morgen nog een vitale parochie zijn? Vitaal: “krachtig en energiek” geeft het woordenboek als omschrijving.
Bij “vitaal” denken we in de eerste plaats aan onze parochianen en vrijwilligers. Het worden er minder, hun gemiddelde leeftijd wordt hoger, het aantal vrijwilligerstaken dat ieder van hen heeft, wordt groter.
We denken ook aan onze kerkgebouwen: ze vragen veel onderhoud, ze warm stoken in de winter is kostbaar.
En natuurlijk denken we ook aan de financiën: waar blijven we alles van betalen: onze pastores, onze gebouwkosten, de vieringen?

Kerkbalans

U kunt daar bij helpen! Velen van u doen dat al, gelukkig. U kunt met ons (blijven) meedenken over de toekomst. U kunt vrijwilligerstaken (blijven) uitvoeren. En waar het in deze brief natuurlijk vooral om gaat: u kunt de actie Kerkbalans (blijven) steunen. We zijn blij met alles wat u (extra) kunt missen.
Laten we er samen voor zorgen dat we een vitale parochie blijven.

Met vriendelijke groet, het parochiebestuur:
Arjen Jellema pr.
Benno Haarman
Ria de Kleijn
Aad Stolwijk
Louk Costongs

Meer berichten

Nieuwsbrief Salvatorgemeenschap 18 juni 2024

Nieuwsbrief Salvatorgemeenschap 18 juni 2024

Beste medeparochianen, Op 17 juni heeft het parochiebestuur op de open parochieavond het concept-Gebouwenplan 2024-2030 toegelicht aan de leden van de locatieraden en andere geïnteresseerde parochianen. Met deze nieuwsbrief willen we u als direct betrokkene informeren...

Feestmaand –  65 Jaar H. Nicolaaskerk

Feestmaand –  65 Jaar H. Nicolaaskerk

FEESTMAAND -  65 JAAR H. NICOLAASKERK Graag doen wij nogmaals een oproep om uw bijdragen voor de tentoonstelling in de feestmaand (8 sept-6 okt) in het kader van 65 jaar H. Nicolaaskerk, aan de evenementencommissie kenbaar te maken. Samen maken we dan een afspraak hoe...

De bisschop leest gebouwenplannen – Deel 2

De bisschop leest gebouwenplannen – Deel 2

Sinds enige weken ben ik de gebouwenplannen aan het lezen en aantekeningen aan het maken die ik nodig heb als het advies van de gebouwencommissie aan mij wordt voorgelegd om een besluit te nemen waarmee het parochiebestuur vervolgens over kan gaan tot uitvoering....